Soutěž o zájezd do Legolandu

Sdílej
 
Nakreslete plánek zábavního parku Legoland tak, jak si představujete, že by měl vypadat. Zakreslete do něj atrakce, restaurace, stánky, lavičky, prostě vše, co k takovému parku patří. Autoři dvou nejnápaditějších plánků se podívají do Legolandu.

Hračkářskou firmu Lego ani její zábavní parky - Legolandy - určitě není třeba představovat. První byl postaven roku 1968 v dánském městě Billundu a dlouho zůstal na světě sám. Až v roce 1996 dostal svůj Legoland také anglický Windsor a o tři roky později byl další postaven v Kalifornii. V pořadí čtvrtý a zatím poslední Legoland byl otevřen v polovině května loňského roku u jihoněmeckého městečka Gunzburg. Tento park má pro nás velký význam především proto, že je poměrně blízko a po několikahodinové jízdě autem ho může navštívit každá česká rodina.

Foto
Kostičkový svět
Německý Legoland jsme navštívili krátce po jeho otevření. Atrakce, kterých je celkem čtyřicet, jsou účelově stavěné pro děti různého věku. Pro starší a statečnější jsou zde např. dvě horské dráhy, pro menší děti zase jízda autíčkem po kostičkovém safari nebo okružní vláček. Pro horké letní dny tu najdete tři vodní atrakce, kterým dominuje vodní horská dráha. Uprostřed parku se nachází tzv. Miniland – z 25 milionů kostek jsou v něm sestavené různé části světových měst, z nichž některé jsou ozvučené či pohyblivé. V areálu parku narazíte na stylové restaurace a obchody s oblečením značky Lego, upomínkovými a dárkovými předměty a samozřejmě stavebnicemi Lego. Celý park si můžete prohlédnout z otočného výtahu, který vás vyveze do výšky 40 metrů.

Pro zábavu i poučení
V parku je řada hracích a naučných stanovišť, např. ukázka výroby kostiček Lego, přednáška o plánování nových stavebnic či sestavování vlastních návrhů z nepřeberného množství nabízených kostiček. Kostiček si v parku užijete opravdu nad hlavu. Je z nich totiž postaveno skoro všechno. Na chodnících potkáte figury v životní velikosti postavené z kostek, atrakce jsou stylizované do této stavebnice a připravte se na to, že kostičkám neuniknete ani v restauraci. Sochy z legokostek, které jsou rozmístěné po celém parku, vypadají opravdu atraktivně a jsou častým objektem zájmu fotografů. Na lavičce například sedí babička krmící holuby, jinde stojí žirafa a lev s otevřenou tlamou, o kus dál zase dinosaurus či hudební nástroje, které můžete sami rozezvučet.

Jeden den nestačí
Návštěvu německého Legolandu je vhodné naplánovat na dva dny. Nejen že je dvoudenní vstupenka cenově zvýhodněná, ale za jeden den si to ani náležitě neužijete. Snad jediná věc, která v parku může člověku zkazit náladu, jsou ohromné fronty před atrakcemi. My jsme park navštívili uprostřed sezóny, a i když ten víkend pršelo, čekali jsme na jednu atrakci od půl do dvou hodin.
Podrobnější informace o cenách vstupenek, otevírací době a plánek najdete na internetových stránkách.

SOUTĚŽ
Nakreslete plánek zábavního parku Legoland tak, jak si představujete, že by měl vypadat. Zakreslete do něj atrakce, restaurace, stánky, lavičky, prostě vše, co k takovému parku patří. Autoři dvou nejnápaditějších plánků se podívají do Legolandu. Čeká je víkendový zájezd do Legolandu v Německu s ubytováním v hotelu a se stravou zdarma. Výhra platí vždy pro jedno dítě plus jednoho dospělého. Termín zájezdu je od 13. do 15. června 2003.
Soutěžní obrázky posílejte do 30. května 2003 na adresu redakce ABC, Žerotínova 38, 130 50 Praha 3 a obálku označte heslem LEGOLAND. K obrázku určitě připojte svou adresu a kontaktní telefon pro případ výhry.
Foto
Ceny:
1. a 2. zájezd Do německého Legolandu
3. Lego Racer - formule 1
4. Lego Racer - Extreme Off Roader + motor
5. Lego Racers - Nitro Race Team
6. Lego Spybotics - špionážní robot
7. Lego Sports - velký fotbal
8. Lego Sports - malý basketbal
9. a 10. Lego Sports - malý fotbal