Velká letní soutěž o 30 skvělých cen - 1. kolo

Sdílej
 
Letošní prázdniny se Mourrisonovi vydařily - dostal se dokonce až do daleké Afriky a se svými kočičími i lidskými kamarády objevoval neznámé světy. Největší dobrodružství ale zažil, když jejich minivýprava potkala v poušti paleontologickou expedici. S tím také souvisí váš první soutěžní úkol.

Mourrisonovo prázdninové dobrodružství

Foto
Letošní prázdniny se Mourrisonovi vydařily - dostal se dokonce až do daleké Afriky a se svými kočičími i lidskými kamarády objevoval neznámé světy. Největší dobrodružství ale zažil, když jejich minivýprava potkala v poušti paleontologickou expedici. Vědci tu v písku a kamení objevili kosti dávných obyvatel Afriky, dinosaurů. Mourrison se pro paleontologii okamžitě nadchl - hned si představoval, jak objevuje nový druh, jak ho celý vědecký svět oslavuje a jeho jméno je navždy zvěčněno v názvu dávno vyhynulého veleještěra.
Jenže ouha - ono to zdaleka nebylo tak snadné, jak se na první pohled zdálo. Hledal, div si oči nevykoukal, ale o dinosauří kost ani nezavadil. Když si postěžoval, paleontologové mu vysvětlili, že ne všichni dinosauři byli obři dosahující rozměrů tyranosaura či diplodoka. Právě naopak, celá řada druhů měřila kolem jednoho, dvou či tří metrů. A právě jejich kosti se válejí doslova všude, stačí se jen pořádné podívat. Mourrison se tedy díval, až se mu v prudkém slunci oči úžily do úzkých štěrbinek. A najednou je viděl. Kosti byly opravdu všude kolem.
Foto
Úkol
Pomozte Mourrisonovi najít v poušti dinosauří kosti. Jsou skryté v hromadě kostí na obrázku, stačí, když žlutě vybarvíte políčka označená tečkou a oranžově políčka označená křížkem. Ostatní políčka necháte nevybarvená.
Nalezené kosti nám zatím neposílejte, budete je potřebovat pro další úkoly.

Ceny pro vítěze
1. cena: horské kolo
2. - 3. cena: cyklocomputer
Foto
4. - 6. cena: dalekohled
7. - 9. cena: batoh
10. - 11. cena: buzola
12. - 16. cena: kapesní nůž Victorinox
17. - 21. cena: ledvinka
22. - 27. cena: vodotěsná baterka
28. - 30. cena: peněženka