Velká letní soutěž o 30 skvělých cen - 2. kolo

Sdílej
 
Mourrison našel dinosauří lebku. Nedůvěřivě se zadíval na úlomky - to že je lebka? No jistě, jen je nutné ji složit dohromady, vysvětlili mu paleontologové. Vaším úkolem bude pomoci Mourrisonovi sestavit z úlomků kostí dinosauří lebku a část trupu.

Mourrisonovo prázdninové dobrodružství

Foto
Foto
Jednoho dne narazil Mourrison na místo, kde se válelo plno plochých úlomků. Ale byly mezi nimi i vypadané zuby a také celé kusy čelistí - to poznal podle zubních jamek, v některých dokonce ty zuby ještě vězely.
Když přivolal vědce, ti se náramně zaradovali - Mourrison totiž našel hotový poklad - mezi mnoha dalšími kostmi byla celá, nebo téměř celá dinosauří lebka. Nedůvěřivě se zadíval na úlomky - to že je lebka? No jistě, jen je nutné ji složit dohromady, vysvětlili mu paleontologové. A hned mu předvedli, jak musí jemně a opatrně, aby úlomky nepoškodil, zkoušet, které patří k sobě a které se k sobě nehodí. Pak ještě pečlivě prozkoumali místo nálezu a posbírali další kosti patřící stejnému zvířeti. Pak nechali Mourrisona osudu - ať ukáže, jak je schopný!
Foto
Úkol
Pomozte Mourrisonovi sestavit z úlomků kostí dinosauří lebku a část trupu.
Sestavené kosti nám zatím neposílejte, budete je potřebovat i k dalšímu úkolu.
Ceny pro vítěze
1. cena: horské kolo
2. - 3. cena: cyklocomputer
4. - 6. cena: dalekohled
Foto
7. - 9. cena: batoh
10. - 11. cena: buzola
12. - 16. cena: kapesní nůž Victorinox
17. - 21. cena: ledvinka
22. - 27. cena: vodotěsná baterka
28. - 30. cena: peněženka