Mourrisonova egyptská soutěž - 3

Sdílej
 
Kocour Mourrison má před sebou poslední úkol, jehož splněním může s konečnou platností dokázat, že to se svým zájmem o egyptologii myslí vážně. I tentokrát mu můžete pomoci a zapojit se tak do soutěže o hi-fi věž a další ceny. Pokud jste se o soutěži dozvěděli až nyní, nezoufejte. Hrát může ještě stále každý.

Kocour Mourrison má před sebou poslední úkol, jehož splněním může s konečnou platností dokázat, že to se svým zájmem o egyptologii myslí vážně. I tentokrát mu můžete pomoci a zapojit se tak do soutěže o hi-fi věž a další ceny. Pokud jste se o soutěži dozvěděli až nyní, nezoufejte. Hrát může ještě stále každý - zadání předchozích dvou kol vyšlo v ABC č. 22 a 23, najdete je také zde na našich internetových stránkách v sekci Soutěže.

Třetí úkol

Foto
Dodnes obdivované schopnosti stavitelů pyramid, krása egyptského umění, víra v posmrtný život, sláva i intriky na dvorech faraonů, střety s odlišnými kulturami i život obyčejných lidí v nilském údolí - to vše skýtá nepřeberné množství námětů. Vyberte si libovolné období egyptských dějin - od sjednocení Horního a Dolního Egypta před více než 5000 lety až po jeho připojení k římské říši po smrti královny Kleopatry v roce 30 př. n. l. - a vymyslete příběh, který se v Egyptě mohl odehrát. Můžete vyjít ze skutečné události, nebo zcela popustit uzdu fantazii. Příběh ztvárněte v podobě komiksu. Je jen na vás, zda vytvoříte několikastránkový obrázkový seriál, nebo jen několik málo okének - délka nehraje roli. Pro úspěch v soutěži je rozhodující originalita námětu, porota bude přihlížet ik výtvarnému zpracování.

CESTA K VÝHŘE

Komiks spolu s řešením dvou předchozích úkolů (z ABC č. 22 a 23) pošlete nejpozději do 15. prosince 2003 na adresu Redakce ABC, Žerotínova 38, 130 50 Praha 3. Zásilku označte heslem EGYPT. Nezapomeňte uvést své jméno, věk a zpáteční adresu! Hodnoceny budou komiksové příběhy všech účastníků soutěže, kteří zároveň správně odpovědí na otázky z prvního a druhého kola. A protože by na to Mourrison sám nestačil, s výběrem těch nejlepších mu pomůže porota složená z členů redakce ABC. Do konce roku 2003 od nás 20 výherců dostane jednu z níže vyjmenovaných cen. Jména výherců najdete od 19. prosince na www.iabc.cz.

20 cen pro vítěze

1. minisystém Thomson VTCD 780
2. Lego Technic 4x4 Off Roader
3. Lego Racers - Street `n´ Mud Racer
4. - 5. Lego Sports - fotbal
6. PC hra Mafia
7. PC hra FIFA Football 2003
8. PC hra Need for Speed - Hot Pursuit 2
9. - 11. stolní hra Carcassonne
12. cestovní Scrabble
13. - 14. Lego Technic - stavební stroj
15. - 16. Lego Racers - H.O.T. Blaster Bike
17. Lego Racers - Nitro Stunt Bike
18. - 20. Lego Technic - vysokozdvižný vozík