Výherci buňkovkového seriálu o stromech z ABC č. 8-19

Sdílej
 

Slušný kopeček došlých odpovědí nás potěšil, stejně jako pár milých dovětků: „Vaše soutěž se mi moc líbila. Luštil jsem i hledal v encyklopediích.“ „Dík za pěknou a zajímavou soutěž.“ „Při hledání v knížkách jsem se dozvěděla hodně nových a zajímavých věcí.“
Štěstí při losování měli: J. Hučín z Olomouce, J. Kotherová z Metylovic, L. Beran z Miličína, D. Steindler z prahy 2, H. Staňková z Prahy 6, Petr Kotrla z Vršovic, D. Dočkalová z Brna-Lesné, L. Pecka z Nymburka, M. Hás z Českých Budějovic, J. Jenčík z Banské Bystrice, A. Šrajtová z Jeseníku, L. Puchner z Mor. Budějovic, Z. Král z Domažlic, M. Kabát z Ostravy, L. Veiser z Prahy-Krče, M. Horák z Klopotovic, L. Burger z Valdeka, V. Hajný z Lipna, T. Tománková z Prahy 5 a J. Groulík z Velkých Janovic.
Pro kontrolu zde jsou správná řešení: 1. Javor – zdrojem energie. 2. Borovice – civilizace lidí. 3. Lípa – splněného přání. 4. Jeřáb – zimní ptačí krmí. 5. Jinan – před sto miliony. 6. Platan – organizmus u nás. 7. Smrk – na lodní stožáry. 8. Jírovec (kaštan) – červená skvrnka. 9. Dub – svatováclavský. 10. Tis – vyroste stromek. 11. Škumpa – lístky do tabáku. 12. Šácholan – než vyrazí listy.
Výhercům blahopřeje redakce a MK

Autor

ABC