Sudoku

Sudoku
Sdílej
 
Hlavolam založený na doplňování čísel do mřížky je celosvětovým hitem roku 2005. Nyní si ho můžete vyzkoušet i vy v nové soutěži ABC.

Pravidla jsou jednoduchá:
V každém řádku, v každém sloupci a v každém z devíti čtvercových sektorů vyznačených silnějšími čarami musí být všechna čísla od 1 do 9. Z toho zároveň plyne, že každé číslo musí být v jednom řádku, sloupci nebo čtverci pouze jednou.

Soutěžní sudoku najdete v ABC č. 22, které je v prodeji od 25. 10. V ábíčku je i rozsáhlý článek o této nové světové mánii včetně několika rad, jak sudoku řešit.

Nemusíte nám posílat celou vyplněnou mřížku. Stačí, když opíšete pořadí čísel ze 4. řádku.
Korespondenční lístek nebo dopis s řešením pošlete na adresu: Redakce ABC, U Průhonu 13, 170 00 Praha 7 nejpozději do 11. 11. 2005. Rozhodující je datum na razítku pošty. Lístek označte heslem SUDOKU. Ze správných odpovědí vylosujeme dvacet výherců. Výsledky zveřejníme 21. 11. 2005 na www.iabc.cz.

Ceny pro vítěze

1. Velká kniha su doku + lego Ferrari F1 Racer 1:24
2. Velká kniha su doku + lego Battle Cars
3. Velká kniha su doku + lego Skateboard
4. Velká kniha su doku + lego Snowboard
5. Velká kniha su doku + lego Technic – vysokozdvižný vozík
6 - 20. Velká kniha su doku



Organizátorem soutěže je společnost RINGIER ČR a.s. Organizátor neodpovídá za nedoručení odpovědí do redakce časopisu ABC. Účastí v soutěži projevuje každý účastník soutěže v případě výhry souhlas k publikování svého jména a bydliště v časopisu ABC a na internetových stránkách www.iabc.cz. Dále souhlasí s tím, že společnost RINGIER ČR a.s. je oprávněna zpracovávat jako správce osobní údaje účastníka soutěže poskytnuté v rozsahu jméno, příjmení, adresa, eventuelně jiné účastníkem soutěže sdělené kontaktní údaje za účelem realizace soutěže, a to na dobu trvání soutěže a třiceti dnů po jejím skončení. Tyto osobní údaje jsou poskytovány dobrovolně a účastník soutěže je oprávněn tento souhlas kdykoli odvolat. Účastník soutěže má právo na přístup ke svým osobním údajům.
V případě potřeby si organizátor vyhrazuje právo posoudit sporné situace vzniklé v průběhu soutěže. Ze soutěže jsou vyloučeni zaměstnanci společnosti RINGIER ČR a. s. a jejich rodinní příslušníci.

Autor

ABC