Velká nosorožčí soutěž - 1. kolo

Velká nosorožčí soutěž - 1. kolo
Sdílej
 
O mezinárodní kampani Zachraňte nosorožce jsme psali v ABC č. 4. Cílem kampaně je získání finančních prostředků na záchranné projekty na ochranu nosorožců. Zúčastníte-li se naší soutěže, nejenže můžete vyhrát některou z cen, ale také přispějete na tuto kampaň.

První úkol
Mezinárodní kampaň Zachraňte nosorožce zaujala naši fiktivní cestovní kancelář Neznámé světy. Rozhodla se, že kromě normálních zájezdů začne pořádat také

výpravy za nosorožci a část výdělku pak věnuje na jejich záchranu. Průvodci si vyznačili v mapě světa země, ve kterých mají potřebné kontakty, a do nichž proto výpravy uspořádají. Naštěstí je dříve, než začali zájezd Navštivte nosorožce nabízet, všímavý zákazník upozornil, že nosorožci určitě nežijí ve všech zemích, které si v mapě vyznačili.
V mapě světa na této stránce je vyznačeno deset zemí, do nichž cestovní kancelář pořádá zájezdy. Ale v některých z nich byste nosorožce hledali marně. Vaším prvním úkolem je vypsat země, které do mapy nepatří, tedy ty, kde nosorožci nežijí ve volné přírodě, a kam proto nemá smysl zájezd pořádat.

Pozor!

Soutěž má tři kola! Druhý a třetí úkol najdete v ABC č. 13 a 14. Odpověď nám proto zatím neposílejte, řešení všech tří kol nám pošlete najednou. Úplná pravidla soutěže najdete na www.iabc.cz v sekci Soutěže.


Ceny
1. stan Picolo Vang a člun Pacesetter 400
2. spací pytel Moritz
3. člun Pacesetter 4
4. Zvíře (obrazová encyklopedie)
5. Velký obrazový slovník
6. Moderní ilustrovaná encyklopedie
7. batoh Picolo Sneer
8.–9. člun Explorer 2
10. spací pytel Picolo Negro
11. batoh Picolo Earwig
12. ledvinka Picolo Shoulder Bag
13. alumatka

Autor

-zde-