Výherci Velké nosorožčí soutěže

Sdílej
 
Správné řešení prvních dvou dílů velké nosorožčí soutěže vám většinou nedělalo potíže.

Na první otázku (ve kterých zemích na mapě nosorožci nežijí) jste měli vypsat tyto země: Peru, Egypt, Madagaskar, Španělsko, Mongolsko, Nový Zéland a Jižní Korea. V bludišti ve druhém díle jste z nalezených písmen sestavili slovo Ceratotherium, což je rodové jméno nosorožce tuponosého.
Pohlednice všech, kteří odpověděli správně na první dvě otázky, hodnotila osmičlenná porota a po sečtení bodů jednoznačně zvítězil Honza Havlín z Českých Budějovic. První cena, stan Picolo Vang a člun Pacesetter 400, mu bude slavnostně předána na dni ABC v pražské zoo, dne 12. 8. 2006.

Další ceny získávají tito výherci: spací pytel Moritz vyhrála Magdalena Dolejšová z Telecí, člun Pacesetter 400 Vojtěch Řezáč z Kralic nad Oslavou, obrazovou encyklopedii Zvíře Rostislav Stoklásek z Brna, Velký obrazový slovník Marek Němeček z Katovic, Moderní ilustrovanou encyklopedii Slávka Jánová z Rosic, batoh Picolo Sneer Anežka Kvasničková z Polné, kajak Chalenger Hana a Libor Zelenkovi z Vojkovic a Tereza Lišková ze Zdib, spací pytel Picolo Negro Tomáš Vondrovský z Moravské Třebové, batoh Picolo Earwig Doubravka Požárová ze Lhoty pod Džbánem, ledvinku Picolo Shoulder Bag Lidka Macíčková z Mořkova a alumatku Michal Janoušek ze Stromkovic.

V koši však neskončí ani pohlednice těch, kteří se v naší soutěži neumístili, třeba proto, že odpověděli špatně na některou z prvních dvou otázek. I jejich pohlednice si budou moci zakoupit návštěvníci pražské zoo a přispět tak na záchranu volně žijících nosorožců.

Pozvánku do zoo a kupon na volnou vstupenku najdete v ABC č. 16.

Autor

-zde-