Řešení ekologické soutěže z ABC číslo 8. a 9.

Sdílej
 
První kolo soutěže se nám nezdálo příliš obtížné, nicméně trošku vám ho ztížil náš výtvarník, kterému se na druhý kontejner vešel pouze nápis "Kartón". Ve skutečnosti na takto zbarveném kontejneru (případně čistě oranžovém) stojí "Nápojové kartóny". Protože tento kontejner nebývá na všech sběrných místech, mnozí z vás se s ním ještě nesetkali a tak do něj automaticky vytřídili krabici od banánů. Tuto odpověď jsme proto považovali za správnou.

Do tohoto kontejneru ještě patřila krabice od mléka a od džusu (to jsou ony nápojové kartóny). Do kontejneru na papír patřil kromě banánové krabice (č. 1) štůsek časopisů – č. 5. Do kontejneru na plast patřila plastová láhev č. 4, kelímky od jogurtu č. 6, kelímek od hořčice č. 7 a láhev od koka koly č. 12. Do kontejneru na sklo jste měli umístit sklenici od marmelády č. 2, láhev od vína č. 10 a sklenici od okurek č. 11. Číslo 8 – vybité baterie – nepatří do žádného z nich, je to tzv. nebezpečný odpad a lze je odložit i v některých obchodech do speciálních sběrných nádob.
Druhé kolo, do něhož postoupili všichni, kteří správně roztřídili odpad, bylo náročné hlavně pro porotu, která hodnotila vaše návrhy. Musela vzít v úvahu nejen vlastní zpracování návrhu, ale také vaše nápady. Některé byly opravdu originální a návrhy domu perfektně vypracované, takže o konečném pořadí rozhodovaly jednotlivé body.

Nejvíc bodů a první místo nakonec získal Adam Jelínek z Chrástu. Na druhém místě skončil Tomáš Vlk z Prahy 10, třetí místo obsadila Kritýna Tauchmanová z Prackovic nad Labem. Na čtvrtém se umístil Kryštof Hlaváč z Prahy – Dubče, na pátém Viktorie Nesrstová z Olomouce, na šestém Michal Müller z Velkých Opatovic, na sedmém Adam Trizuljak z Bratislavy na osmém Martin Heindl z Brna a o deváté a desáté se dělí Dominika Hádělová z Krnova a Patrik Mareš z Prahy 4.
Všem výhercům blahopřejeme.

Autor

-zde-