Vyfoťte si nestvůru!

Vyfoťte si nestvůru!
Sdílej
 
Nejslavnější snímek Nessie od Kennetha Wilsona z roku 1934 se nakonec ukázal jako podvrh. My vám za zdařilý podvrh nabízíme odměnu!

Možností, jak vytvořit snímek jakékoliv nestvůry, je několik. Může jít o náhodný tvar nebo o speciálně sestrojeného netvora.

Silueta

1. krok
Vyberte si podle předlohy nebo fantazie obrázek své vlastní nestvůry. Důležitý je jednoduchý a přesvědčivý tvar. Překreslete si její obrys na papír.

2. krok

Na velký karton (nesmí se prohýbat!) nakreslete tužkou zvětšeninu nestvůry, vybarvěte ji černou temperou nebo tuší. Vrstva nátěru musí být jednolitá. Nátěr nechte zaschnout. Černá barva pomůže na snímku lépe zachytit atmosféru protisvětla.

3. krok

Opatrně vystřihněte obrys nestvůry.

4. krok

V lese, u potoka nebo u rybníka si najděte prostředí, které odpovídá biotopu vaší nestvůry. Fotografovat nechoďte sami, pomoc se bude hodit!

5. krok

Naaranžujte nestvůru a vyfotografujte ji. Maketa orámovaná větvemi či houštím pomůže vytvořit efekt průhledu, v němž nestvůra v protisvětle vynikne lépe.

6. krok

Fotografie (maximálně tři) zašlete do 18. března 2008 (platí datum poštovního razítka) na adresu: Redakce ABC, U Průhonu 13, 170 00 Praha 7, obálku označte heslem LOCHNESKA. Ke snímku nestvůry přiložte i fotografii své makety, nezapomeňte připsat své jméno, adresu, telefon a věk. Autor soutěže a redakce ABC vybere nejoriginálnější a nejpřesvědčivější snímky a autoři deseti nejlepších získají skateboard Airwalk. Výhry posíláme poštou. Zaslané materiály se nevracejí.

Výsledky a vítězné fotografie najdete od 1. dubna 2008 na www.iabc.cz v sekci Soutěže/Výsledky.


Ceny

10x skateboard Airwalk

Autor

Text a foto Jan Svatoš