Velká dobrodružná soutěž z ABC č. 6,7,8

Velká dobrodružná soutěž z ABC č. 6,7,8
Sdílej
 

Tentokrát jste nemuseli nic malovat ani tvořit, takže měli šanci i ti, kteří nemají výtvarný talent.
Přesto se ukázalo, že soutěž nebyla tak snadná, jak jsme se domnívali. Přišlo obrovské množství odpovědí, ale opravdu správných jich byla stěží desetina.

Jak tedy měly vypadat správné odpovědi.

1. kolo:

1. Celé jméno autora Darwinovy teorie zní Charles Robert Darwin.
2. Klíčovými zvířaty pro vznik této teorie byly galapážské pěnkavy, kterým se dnes říká Darwinovy pěnkavy.
3. Nejbližší pevninou od Galapág je 1000 km vzdálený Ekvádor v Jižní Americe

2. kolo:


1. Želva obrovská žije na Seychelských ostrovech v Indickém oceánu.
2. Největší mořská želva je kožatka velká, která může být až 2,5 m dlouhá a vážit 1000 kg.
3. V Evropě žije pět původních druhů želv, suchozemská želva zelenavá, žlutohnědá a vroubená a vodní želva bahenní a kaspická (za správnou odpověď jsme považovali alespoň dva zástupce suchozemských želv a jednu vodní).

3. kolo:

K sestavení záhadného živočicha byla použita tato zvířata: jelen (sob), nosorožec, prase divoké, mrož, žirafa, šimpanz, gepard, velbloud, tygr, žirafa, kůň.


A kdo se může těšit na výhru?


Jako prvního jsme vylosovali Helenu Dobešovou ze Štěpánova, druhý byl Marek Rouz z Třince, třetí Kristián Tomek z Prahy 2.

Dál následovali:

Radmila Entnerová z Krnova, Petr Pícha ze Soběslavi, Jana Louvarová z Kozolup, Jan Krejsa z Hodonína, Rykovi z Mostu, Rudolf Smahel z Olomouce, Doubravka Požárová ze Lhoty pod Džbánem, Robert Káš z Prahy 10, David Sikora z Vikýřovic, David Válek z Olomouce, Jan Zuska ze Stráže pod Ralskem, Monika Netolická z Ústí n. Labem, Tomáš Dyčka ze Svitávky, Petr Kocmánek z Lanžhota, Jan Burda ze Sezemic, Dan Schubert z Mladé Boleslavi a David Prchal ze Spořic.