Pozvánka na výstavu Betlémské světlo

Sdílej
 
V období Vánoc jsou dny nejkratší a noci nejdelší, různé lampičky, lucerny, svíčky, louče, pochodně ap. se proto staly jejich důležitými symboly. Jak si lidé za dlouhých zimních večerů svítili, jakým způsobem rozdělávali oheň a využívali ho k osvětlení domova, to všechno vám pomůže přiblížit výstava s názvem Betlémské světlo

V období Vánoc jsou dny nejkratší a noci nejdelší, různé lampičky, lucerny, svíčky, louče, pochodně ap. se proto staly jejich důležitými symboly.
Jak si lidé za dlouhých zimních večerů svítili, jakým způsobem rozdělávali oheň a využívali ho k osvětlení domova, to všechno vám pomůže přiblížit vánoční výstava s názvem Betlémské světlo, která se koná od 1. 12. do Tří králů (tj. do 6. ledna 2003) ve výstavní síni v suterénu České spořitelny, Rytířská 29; Praha 1. Výstava je otevřena denně do 9.00 do 18.00, dne 24. a 31. 12. (Štědrý den a Silvestr) pouze do 14.00 hodin.

Kromě historie osvětlení našich domovů tu samozřejmě najdete i další nápady a výrobky, které vás mohou inspirovat k tomu, jak si zpestřit vlastní vánoční, výzdobu doma.