Hledání jara

Sdílej
 
Letos v celé republice opět vypukne akce pro všechny přátele a příznivce přírody, kteří mají chuť vyrazit do terénu a všímat si dějů kolem sebe. Hledání jara proběhne o víkendu 12. až 13.dubna 2003.

Letos v celé republice opět vypukne akce pro všechny přátele a příznivce přírody (nejen tedy dětské kolektivy, ale i celé rodiny, dospělí,...), kteří mají chuť vyrazit do terénu a všímat si dějů kolem sebe. Hledání jara proběhne o víkendu 12. až 13.dubna 2003 a tentokrát budeme sledovat tyto projevy, kterými se prokáže, zda jaro v našich zemích již je či není:
1. zda kvete sasanka hajní
2. zda byl zpozorován had nebo ještěrka
3. zda lidé již chodí v krátkých kalhotech
Výsledky "jarního pátrání" se opět posílají na adresu CDM ČSOP, poštovní přihrádka 447, 111 21 Praha 1 nebo na CDM@smop.cz a když připíšete svoje jméno a adresu, pošleme vám na závěr vyhodnocení celé akce.
A jestli u nás jaro druhý dubnový víkend opravdu bylo, se budeme průběžně dovídat na internetových stránkách www.smop.cz, kde bude konečné vyhodnocení zveřejněno nejpozději 1.5.2003.
Sledujete rádi přírodu přímo v terénu? Těšíte se na jaro? Poznáte vůbec sasanku hajní? Půjdete tedy s námi 12.-13.dubna hledat jaro?

Autor

Michal Kulík - ČSOP