Chodovský papír

Sdílej
 
O víkendu 25. a 26. dubna se bude v Praze na Chodově konat soutěž a výstava papírových modelů nazvaná Chodovský papír. Kromě klasických soutěžních kategorií se bude v sobotu také stavět unikátní obří diorama Chodovská delta. Veškeré informace neleznete v článku.

Soutěž a výstavu papírových modelů s doprovodným programem pořádají: DDM Jižní město, KCPM 05 Golden Apollo a Centrum papírových modelů, o.s., v prostorech DDM JM, Šalounova 2024, Praha 4.

PROGRAM

Foto
Pátek 25. dubna 2003 od 15:00 do 21:00 hod.:
Přejímka soutěžních a výstavních modelů. Soutěž je vypsána pro technické a architektonické modely a diorámata všech dílčích obororých a věkových kategorií. Hodnocení soutěže s garancí a dle standardů CPM v soutěžním schématu STANDARD (pravidla jsou k dispozici na www.cpm.cz). Hlavním rozhodčím soutěže byl jmenovám p. Jiří Velocha z KCPM 01 Delfín Prostějov. Startovné: žáci 10 Kč, junioři 20 Kč, senioři 30 Kč za model.
Sobota 26. dubna 2003 od 8:00 do 15:00 hod.:
· Prezentace výstavních a soutěžních papírových modelů
· Galerie vzácných historických vystřihovánek
· Informační servis Centra papírových modelářů
· Megadioráma CHODOVSKÁ DELTA:
Foto
Pokus o největší soustředění papírových modelů vojenské techniky v obřím diorámatu. Přineste papírový model s vojenským námětem v libovolném měřítku a z libovolného historického období (od Punských válek po současnost). Zařadíme ho do modelové krajiny na ploše cca 24 m2 ! Staňte se součástí ambiciózního projektu, který bude svým pojetím zcela ojedinělou záležitostí. Každý ze zúčastněných obdrží unikátní pamětní list!
· Prodej a burza českých a zahraničních papírových modelů a modelářského zboží
· Divácká anketa o nejhezčí model akce
· Otevřená herna pro mládež
· Slavnostní vyhlášení výsledků akce v cca 14:00 hod.
Jednotné vstupné 30 Kč na osobu, rodinné vstupné 60 Kč (dva dospělí + dvě děti). Zdarma pro členy CPM, děti do výšky 120 cm a každého, kdo s sebou přinese papírový model na výstavu (přejímka výstavních modelů probíhá i v sobotu do 12:00 hod.).

Kontakt na pořadatele:
DDM Šalounova, M. Messnerová, tel.: 604 947 759, e-mail: moncamess@seznam.cz
CPM, o.s., ing. V. Jančata, tel.: 602 485 512, e-mail: vjancata@volny.cz