Výstava Vesmír jako na dlani v Brně

Výstava Vesmír jako na dlani v Brně
Sdílej
 
Od pátku 5. do neděle 21. srpna 2005 se bude v Brně konat unikátní výstava "Vesmír jako na dlani" věnovaná vesmíru a kosmonautice.

Jedná se o výstavu připravenou ve spolupráci s firmou Space Services International. Výstava (celá expozice má hmotnost úctyhodných osmdesát tun) seznamuje se základními informacemi ohledně kosmických letů s tím, že klade důraz na jejich lidský rozměr (život na oběžné dráze, stravování, problémy apod.). Vstup je zdarma.

Výstava se koná v Galerii Vaňkovka¨a je možné využít prohlídky s průvodcem, které se konají vždy ve čtvrtek, pátek, sobotu a v neděli, a to každý den v 11:00, 15:00 a 17:00 hodin. Průvodcovské služby bude zajišťovat přední odborník na kosmonautiku, publicista Tomáš Přibyl http://www.kosmonaut.cz

V rámci výstavy na vás čeká trojrozměrné kino se záběry z Měsíce, Marsu a z ISS. Další část expozice je věnovaná historii kosmických letů (včetně autentických předmětů s nimi souvisejícími). Chybět nebude ani kosmický obchod s možností zakoupení literatury, pohlednic, plakátů, přívěsků, dalších drobných suvenýrů nebo pravé kosmické stravy. Brněnská expozice je jedinou možností, kdy tuto výstavu lze spatřit v ČR.