Most Doubravice

Sdílej
 
Dnes jsme pro vás připravili most Doubravice s osobními vagony pro železniční trať, která na něm vede. Sestaveným souborem lze doplnit volný soubor letiště Slatina, který vycházel v ABC ve 46. a na začátku 47. ročníku.

Sestaveným souborem lze doplnit volný soubor letiště Slatina, který vycházel v ABC ve 46. a na začátku 47. ročníku. Jednotlivé modely jsou v měřítku 1:300. Soubory mohou být také základem větších celků postavených podle vlastní fantazie.
Pokud by vám některé modely chyběly, můžete si o ně napsat na adresu WDS MINIBOX, 154 00 Praha 5-Slivenec nebo na webovou stránku.
Před sestavením je výhodné přilepit situaci na vhodnou podložku, například 20 mm silnou polystyrenovou desku. Potom můžete jednoduše osazovat stromy - pouhým zapíchnutím, dotvářet krajinu ap. Pro vyrovnání pnutí schnoucího lepidla je potřeba také spodní stranu desky polepit jakýmkoliv papírem, například novinami, a vše nechat pod zátěží proschnout. Přilepení sestaveného souboru k podkladové desce je však možné - s obtížemi - i dodatečně.
Návod na sestavení mostu Doubravice

Foto
Nejprve si pečlivě přečtěte návod a prohlédněte návodnou kresbu. Při sestavování modelu nespěchejte. Narýhujte ohyby podle černých šipek. Díly přesně vystřihněte. Při lepení nenatírejte celé plochy. Lepte bodově malými kapkami lepidla 5 - 8 mm od sebe. Slepte díly č. 2 a 3. K dílu č. 2 přilepte horní stranu pláště - díl č. 1 -, boky zatím nelepte. Přilepujte jednotlivé sestavené pilíře - díly č. 3 - na označená místa dílu č. 2. Dbejte na návaznost k bokům pláště. Přilepte boky pláště. Vlepte klenby - díly č. 4. Nakonec zatřete bílá místa lepených spojů a hran patřičným odstínem vodové barvy.
Varianta: spojení několika mostů E5 002 ve větší celek - viz návodná kresba na dílu č. 2. Díly č. 2 před slepením zkraťte podle přerušované čáry - označené nůžkami. Zkraťte pláště - díly č. 1 - podle úseček, zvýrazněných červenými trojúhelníky. Pomocí dílu č. 5 spojte dva díly č. 2. Další postup je jako u jednotlivého mostu.
Řada Ce - osobní vůz (J4 001)
Narýhujte ohyby podle černých šipek. Díly přesně vystřihněte. Zaoblete díl č. 2. Při lepení nenatírejte celé plochy. Lepte bodově, malými kapkami lepidla - 5 - 8 mm od sebe. Slepte díl č. 1. K dílu č. 1 přilepte střechu - díl č. 2 - nejprve jednu chlopeň, po zaschnutí lepidla druhou, přilepte díly č. 3. Nakonec opět zatřete bílá místa lepených spojů a hran patřičným odstínem vodové barvy.