Eiffelova věž

Sdílej
 
Dnešní vystřihovánka Eiffelovy věže je určen především začínajícím modelářům. Zajímavé informace o vzniku a stavbě této jedinečné rozhledny si můžete přečíst ve článku, který najdete na straně 10 – 13 tohoto čísla ABC.

Novinka ABC

Foto
Foto
Přípravné práce
Stavba modelu využívá klasické postupy při stavbě jednoduchých papírových modelů. Můžeme vám pouze doporučit předběžné podlepení dílů 1A až 1D, 3A až 3D a 5C barevným papírem v šedé barvě.
Stavba modelu
Stavbu začněte slepením prvního stupně věže z dílů 1A až 1D. Celek usaďte na podložky a v horní části přiklopte arkádou 1. patra z dílů 2A a 2B. Zkompletujte horní část věže z dílů 3A až 3D a přilepte na chlopně arkády 1. patra 2B. Slepte arkádu 2. patra z dílu 4 a po nasunutí zalepte na vyznačené pozici. Slepte arkádu 3. patra z dílu 5A na který posaďte technické zázemí 5B se střechou antény 5C. Z drátu o průměru 0,5mm vyrobte podle šablony 6C anténu a stočte kolem ní její dolní osazení z dílů 6A a 6B. Dokončenou anténu vlepte na střešní díl 5C a konstrukci ukotvěte pomocnými nosníky 6D. Vrchní část přilepte na horní část věže v naznačeném místě. Stavbu můžeme oživit francouzskou vlajkou 7 připevněnou na anténní stožár 6C. Tím je jednoduchý model dominanty Paříže dokončen.