Point

Point
Sdílej
 
V tomto čísle najdete článek o graffiti a právě k němu patří i tato neobvyklá vystřihovánka. Složit ji dokážou i ti, kteří s papírovým modelářstvím nemají žádné zkušenosti

CO TO JE?
Skládací vystřihovánka Point je model trojrozměrného graffiti, které Jan Kaláb vyrábí ze dřeva, polystyrénu nebo jiných materiálů. Od roku 2002 tyto objekty připevňuje různě po Praze na stěny a ploty pomocí šroubů nebo lepidla. Vy si můžete tenhle modýlek jednoduše vystřihnout, složit a nalepit kancelářskou lepicí hmotou na zeď nebo okno svého pokoje.

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

List vystřihovánky podlepte nejprve obyčejným kancelářským papírem a nechte dobře proschnout. Místa ohybu papíru, která je třeba narýhovat tupým nožem, jsou značena černým trojúhelníkem (ohyb ze strany tisku) nebo čerchovanou čarou .-.- (ohyb z rubu tisku). Narýhování proveďte ještě před vystřižením dílů. Hrany a lomy papíru zaretušujte příslušným odstínem vodové barvy.

NÁVOD NA SLEPENÍ

K dílu 1 nalepte boční části písmene P a 3. Z dílů 4 a 5 sestavte písmenko o a z dílů 6, 7, 8 slepte písmeno i. Pokračujte slepením písmen n a t z dílů 9, 10, 11, 12, 13, 14 a 15. Písmena jsou z rubové strany záměrně opatřena chlopněmi bez zkosených hran. V místě krytí chlopně přilepte k sobě, docílíte tak větší pevnosti.

Autor

Jan Kaláb a Michal Dudáš