Originální pirátské hrací karty

Originální pirátské hrací karty
Sdílej
 
Zahrajte si pirátské prší se SuperEsem! Karetní hru Prší zná každý, hraje se s 32 mariášovými kartami, které jsou k dostání v každém hypermarketu. Jen v ábíčku dostáváte navíc 33. kartu – SuperEso

Jak hrát

Varianta se SuperEsem je velmi jednoduchá, platí všechna obvyklá pravidla pro Prší a kartu SuperEso můžete použít na přebití všech ostatních karet, tedy i na sedmu nebo eso. Po zahrání SuperEsa hned vyneste jakoukoliv svou další kartu, ta určuje další vývoj hry. Hrajete tedy dvěma kartami těsně po sobě. Jak snadné!

Jak lepit

Odstříhněte obě stránky s reversním potiskem kostí a obě stránky s 32 kartami. Stránky s kartami zatím nerozstříhávejte, nalepte je vcelku na stránky s reversem – samozřejmě zády k sobě. Reversní kresba je širší než kresba předků karet, takže se nemusíte trefit přesně na milimetr. Použijte sprejové nebo tyčinkové lepidlo, lepidla na vodní bázi jsou nevhodná, protože se papír zkroutí. Teprve po zaschnutí lepidla karty rozstříhejte. Úplně stejně slepíte i SuperEso a náhradní kartu. Revers pro SuperEso je opět širší než předek karty. Krabičku na karty vystříhněte a slepte podle návodné kresby.

Pirátský karban

Piráti holdovali všem neřestem, karty nevyjímaje, pirátské divoké zábavy často vedly ke krvavým hádkám. Proto byl karban na většině pirátských lodí přísně zakázán. Ovšem na souši si piráti užili karet podle libosti. Až budete hrát, klidně se trochu pohádejte, ale nepoužívejte ostré zbraně.

Autor

Text a kresby Lukáš Fibrich