101. divize Airborne v bitvě

101. divize Airborne v bitvě
Sdílej
 
Všichni kluci a někdy i jejich tatínci obdivují všechno, co souvisí s armádou a vojenskou technikou.


Proto vás určitě zaujme téma tohoto čísla, ke kterému jsme připravili i dioráma. Více si o airsoftu přečtete na stranách 14 až 19.

O AIRSOFTU

Airsoftové bitvy patří do českých měst a lesů stejně jako prach a vysoké borovice. Víkend co víkend se totiž mění v tuhá bojiště, kde dvě po uši vyzbrojené a maskované jednotky bojují proti sobě. Makety reálných zbraní se plní bílými kuličkami a věří se soupeřům.

Ti totiž musí ihned po trefě zakřičet "zásah" a s rukama nad hlavou opustit bojiště. Bitva končí ve chvíli, kdy je do jednoho postříleno jedno z mužstev nebo když se jednotka zmocní soupeřovy vlajky. O airsoftu se toho dá napsat hodně, ale adrenalin vám vybublá až ve chvíli, kdy se krčíte za stromem a z dálky slyšíte hlas protivníků: "Útok."


PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Celou vystřihovánku podlepte kladívkovou čtvrtkou a nechte ji dobře zaschnout. Místa ohybu papíru, která je třeba narýhovat tupým nožem, jsou značena černým trojúhelníkem (ohyb ze strany tisku) nebo čerchovanou čarou .-.- (ohyb z rubu tisku). Hrany a lomy papíru zaretušujte vodovými barvami.

NÁVOD NA SLEPENÍ


Nejprve zpracujte terén 1. K rubu pozadí 2 nalepte boky 3 a 4. Přilepte k nim čela domů 5 a 6. Pozadí dokončete vlepením dílu 7. Terén s pozadím zkompletujte. Z rubu helikoptéry 8 nalepte orientační díl 9. Helikoptéru přilepte k pozadí pomocí nosníku 10. K niti dlouhé asi 15 cm přilepte výsadkáře 11 a konec niti nalepte k helikoptéře. K vraku auta 12 přilepte boční díly 13 a 14. Dioráma osaďte figurkami 15, 16 a 17. Do čela nalepte na střed díl 18 s textem.

Konstrukce s slepení modelu Michal Dudáš