Psí ostrov: Odhalené animované spiknutí

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Psí ostrov režiséra Wese Andersona je jedním z mnoha zajímavých animovaných filmů uvedených na festivalu AniFilm. O čem je? A kdy bude v kinech?

 

Jedním z mnoha zajímavých animovaných filmů uvedených na festivalu AniFilm byl Psí ostrov režiséra Wese Andersona. Je to dobrodružná podívaná z blízké budoucnosti inspirovaná Japonskem a dost možná taky skutečným podivuhodným místem "ostrovem koček". O čem je?

Psí chřipka vyhnaná na ostrov

Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických rozměrů, její ohnisko leží ve městě Megasaki. Hrozí, že přeskočí z psích nositelů na člověka. Starosta Kobayashi vyzývá k okamžité karanténě. Tedy k vyhoštění a izolaci všech toulavých i domácích psů. Oficiálním dekretem se psí exilovou kolonií stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. Stává se z něj Psí ostrov.

Anifilm 2018: Psí ostrov je jedním z nejočekávanějších filmů •  CinemArt

O šest měsíců později na této opuštěné skládce nouzově přistává jednomotorový, miniaturní letoun Junior-Turbo Prop. Smečka pěti hladových a divokých psů v jeho troskách objeví dvanáctiletého pilota. Je to Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari s pomocí svých nových psích přátel začne hledat svého ztraceného psa Flíčka a při tom postupně odhalí spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki.

Co přijde po Avengers: Infinity War?

Co přijde po Avengers: Infinity War?

Podivuhodná místa: Ostrov plný koček

Podivuhodná místa: Ostrov plný koček

Lego filmařina: Dejte kostičkám život!

Lego filmařina: Dejte kostičkám život!

Klíčová slova:
film, zábava, Psí ostrov
 

Články odjinud