ABC VERDIKT: Avengers: Infinity War

ABC VERDIKT: Avengers: Infinity War
Sdílej
 
Avengers: Infinity War je dvou a půl hodinová superhrdinská jízda, která spojí skoro všechny hrdiny ze světa Marvelu proti mocnému titánovi Thanosovi, aby mu zabránili vyhubit půlku života ve vesmíru.

 

Za posledních 10 let jsme se postupně v 18 filmech seznamovali se všemi hrdiny od statečných Avengers až po ko(s)mické Strážce Galaxie. Jejich příběhy vedou k rozuzlení ve filmu Avengers: Infinity War v poslední nejdůležitější bitvě o osud vesmíru. Iron Man, Captain America, Thor, Star-Lord a mnoho dalších musí společně zastavit titána Thanose, který věří, že vyvražděním poloviny všech živých bytostí nastolí novou rovnováhu ve vesmíru. Stačí mu k tomu sjednotit 6 Kamenů nekonečna, které představují základní aspekty vesmíru: prostor, čas, realitu, moc, mysl a duši.

Video se připravuje ...

10 let filmového vesmíru studia Marvel: 19 epických filmů a superhrdinové v podání hereckých hvězd • Zdroj: Falcon

Avengers brání Kameny nekonečna

Kameny byly postupně představovány v jednotlivých filmech a některé z nich skončily v držení u našich hrdinů. Ti se teď musí postarat o to, aby je Thanos nepropojil skrze svoji zlatou rukavici. Pokud by se mu to podařilo, stačilo by mu jen lusknout prsty, aby uskutečnil svůj šílený plán. Poničené, a ještě nezacelené vztahy mezi Avengers z filmu Captain America: Občanská Válka budou částečně stát v cestě za záchranou vesmíru. Na pomoc do bitvy přispěchají také jen nedávno představení hrdinové v podobě Black Panthera, Doctora Strange a Spider-Mana.

Avengers: Infinity War •  Falcon

Nezastavitelný děj

Děj se jen tak nezastaví, příběh skáče z jedné planety na druhou a nabízí monstrózní vesmírné bitvy. I když je v sázce všechno, zábava a vtipné dialogy samozřejmě nechybí, jak je tomu ostatně u všech "marvelovek" zvykem. Postavy, které se poprvé potkají a seznámí, se vzájemně popichují a perlí stále novými a lepšími hláškami. Záporáku Thanosovi je věnována velká část filmu, aby divák pochopil na základě čeho jedná. Není to jen jednorázový, zbytečný zloduch, ale tentokrát hrdinům opravdu těžce zavaří. Závěr je velkolepě a emočně vypjatý a nenechá vás v klidu ani po skončení titulků.

Vision nosí Kámen mysli na čele •  Falcon

Zábavná válka

Režiséři, bratři Anthony a Joe Russoovi, už v minulosti předvedli, jak dobře umí pracovat s velkým počtem postav (režírovali i třetí díl Captaina Ameriky) a v Avengers: Infinity War to předvedli znovu. Každý z hrdinů má svůj moment, a zároveň stráví na plátně dost dlouho na to, aby si diváci mohli svého oblíbence dostatečně užít. Příští rok se dozvíme, jak se poprali s pokračováním druhé části příběhu, který rozjeli v tomto filmu. Ten vás skutečně nepustí ze sedačky a naservíruje vám tuny zábavy, až je to občas na jednoho moc, ale stojí to za to. Pokud jste fanoušky Marvelu a komiksových dobrodružství plných napětí, akce, bojujících superhrdinů a hrozivých záporáků, neváhejte na tento Avengers: Infinity War zajít.


Infinity War má hvězdný úspěch

Už před uvedením do kin se spekulovalo o obrovském finančním úspěchu a ten se postupně naplňuje. Za první víkend film Avengers: Infinity War vydělal celosvětově přes 5 miliard korun a porazil tak dosavadního rekordmana Star Wars: Síla se probouzí.

Více o filmech od Marvelu:

Co přijde po Avengers: Infinity War?

Co přijde po Avengers: Infinity War?

Co znamená poslední scéna po titulcích Avengers: Infinity War?

Co znamená poslední scéna po titulcích Avengers: Infinity War?

Kdo chyběl v Avengers: Infinity War a proč?

Kdo chyběl v Avengers: Infinity War a proč?

Avengers ve válce: Co jsou Kameny nekonečna a kde jsme je viděli?

Avengers ve válce: Co jsou Kameny nekonečna a kde jsme je viděli?

Vše o filmu Captain America: Občanská válka

Vše o filmu Captain America: Občanská válka

Ant-Man se vrací ve filmu Ant-Man a Wasp

Video se připravuje ...

Ant-Man se vrací ve filmu Ant-Man a Wasp • Zdroj: Falcon

Avengers: Infinity War

Video se připravuje ...

Avengers: Infinity War (2018) trailer • Zdroj: Falcon

GALERIE Avengers: Infinity War

 

Články odjinud