Svět komiksu, vlastně Deadpoola!

Svět komiksu, vlastně Deadpoola!
Sdílej
 
Deadpool právě přišel do kina, tak se naše redakce rozhodla Svět komiksu věnovat právě jemu! (OPRAVDU TO NENÍ TÍM, ŽE BYCHOM MĚLI DEADPOOLOVU PISTOLI U HLAVY.)

 

Hrdina, žoldák, skoro X-man a muž, který zachránil děti z hořícího sirotčince (který sám zapálil). Před pár lety jsme psychopatického zabijáka viděli v prvním filmu Deadpool plném humoru, akce a taky lásky (film byl propagován jako romantický film ve stylu Zápisníku jedné lásky). 17. května přišlo pokračování, ve kterém Deadpool dostane vlastní superhrdinský tým, dítě a taky sidekicka z budoucnosti jménem Cable. Na filmu jsme byli už dvanáctkrát (STÁLE MÁME PISTOLI U HLAVY!) a vy byste měli udělat to samé! (Myšleno jít do kina, ne přikládat někomu pistole k hlavě, proboha!) Proto jsme si pro vás připravili výběr těch nejlepších komiksů s Deadpoolem, které v Čechách vyšly.

 

Deadpool: Drákulova výzva

Úplně první komiks s Deadpoolem, který se v češtině objevil. Napsalo ho autorské duo Brian Posehn a Gerry Duggan, kteří následně v roce 2012 dostali vlastní Deadpoolovskou sérii. Drákulova výzva vyšla společně s premiérou prvního filmu a náš oblíbený žoldák v ní musí najít nevěstu pro Drákulu, což není tak lehké jak se zdá. Drákula je král upírů a má za sebou pořádnou řádku mrtvol, takže se není čemu divit, že se do všeho připlete lovec upírů Blade, který není zrovna dvakrát připravený jít někomu za svědka. Pokud znáte filmy a nevíte, kde s Deadpoolem začít, tak tohle je ideální start. Komiks má 200 stran a vyjde vás na 439 korun.

Deadpool: Drákulova výzva •  Crew / Marvel

Deadpool: Mrtví prezidenti

Pokud jste květináč petůnií a stane se vám něco špatného, tak si možná pomyslíte "Ó ne, už zase." Ale pokud jste Deadpool a někdo náhodou oživí americké prezidenty v podobně zlých zombií, tak si natáhnete svoje oblíbené lovecké boty, oprášíte kulovnici a pošlete americké prezidenty zpět, tam kam patří - do učebnic dějepisu! A taky do hrobů. Komiks Mrtví prezidenti vypráví přesně o tom. Nekromancer probudil mrtvé prezidenty a Deadpool musí tatíčky zakladatele a ostatní podobnou havěť dostal zpátky do rakví. V tomhle příběhu nás čeká Theodore Roosevelt bojující s medvědem, Franklin Roosvelt a jeho nezastavitelné kolečkové křeslo a nebo souboj s Ronaldem Reaganem ve vesmíru!

Deadpool: Mrtví prezidenti •  Crew / Marvel

Mrtví prezidenti jsou začátkem série, která stále vychází pod taktovkou Briana Posehna a Gerryho Duggana. Další díly, které vyšly v češtině, se jmenují: Lovec duší, Hodný, zlý a ošklivý, Deadpool vs S.H.I.E.L.D. a Deadpool se žení. Celá série vznikla ku příležitosti restartu Marvel světa pod názvem Marvel Now! a jedná se krásně nakreslenou moderní sérii, která vás nezklame. První díl má 136 stran a stojí 329 korun. Cena dalších dílů se pohybuje mezi 329-379 Kč.

Deadpool: Mrtví prezidenti •  Crew / Marvel

Ultimátní komiksový komplet a Nejmocnější hrdinové Marvelu

Deadpool se neobjevil jen v samostatných komiksech, ale hostoval také v UKK a NHM, což jsou sběratelské edice vybraných příběhů oblíbených hrdinů od Marvelu. Každému příběhu (v případě UKK) nebo hrdinovi (v případě NHM) je věnována jedna kniha. V UKK vyšla Válka Wadea Wilsona, což je příběh, který nám odhalí minulost našeho oblíbeného zabijáka. Objeví se Domino, kterou můžete znát z nového filmu, dozvíte se, proč si náš hrdina vlastně říká Deadpool a taky zažijete pořádný mexický masakr. Oproti tomu v NHM se objevil úplně první komiks s Deadpoolem a následně příběh s názvem Sázka na nejistotu, kde se Deadpool pokouší očistit svoje jméno, ale jak už to u Deadpoola bývá, vše se trochu zkomplikuje. Jak UKK tak NHM jsou hůře sehnatelné, protože byly v klasické trafikové distribuci, takže jejich cena se bude odvíjet od toho, koho se budete ptát. Na internetu je můžete sehnat od dvou stovek až do tisíce korun.

Ultimátní komiksový komplet: Válka Wadea Wilsona •  Marvel

Spider-Man / Deadpool: Parťácká romance

To nejlepší na konec! Crossover (tj. setkání hrdinů z různých sérií v jednom komiksu) dvou největších hláškářů ze světa Marvelu. Deadpool dostane za úkol zabít Petera Parkera, což se bůhvíproč nelíbí Spider-Manovi. Komiks píše Joe Kelly, který je považován za jednoho z otců moderního Deadpoola. V devadesátých letech pomohl uplácat jeho charakter a mezi fandy je prohlašovaný za jednoho z nejlepších deadpoolovských scenáristů. A aby toho nebylo málo, tak mu pomáhá Ed McGuinness, který Deadpoola tenkrát, když to všechno začalo, kreslil! Komiks má 140 stran a vyjde vás na 349 korun.

Spider-Man / Deadpool: Parťácká romance •  Crew / Marvel

Přečtěte si také:
Komiksový svět: Avengers, Strážce galaxie, Znovuzrození od DC česky a festivaly u nás

Komiksový svět: Avengers, Strážce galaxie, Znovuzrození od DC česky a festivaly u nás

Deadpool v kuchyni: Geniální držák na nože

Deadpool v kuchyni: Geniální držák na nože

Batman, Superman, Wonder Woman: Všichni Znovuzrozeni!

Batman, Superman, Wonder Woman: Všichni Znovuzrozeni!

Duhoví tanečníci: Pavouci pod mikroskopem

Duhoví tanečníci: Pavouci pod mikroskopem

 

Články odjinud