Komiksový svět: Avengers, Strážce galaxie, Znovuzrození od DC česky a festivaly u nás

Komiksový svět: Avengers, Strážce galaxie, Znovuzrození od DC česky a festivaly u nás
Sdílej
 
Ve světě obrázků a bublin se neustále něco děje. Co to bylo v posledních dvou týdnech? To se dozvíte u nás!

Avengers plní kina až po strop!

Květen je ve znamení filmu Avengers: Infinity War, který ovládl kina na celém světě (ale co ta poslední scéna?). Jen ale opravdoví fandové komiksů a filmů ví, že Avengers vydělal celosvětově víc peněz za počáteční víkend, než všechny filmy, které přišly předtím. Ano, myslíme to vážně. Film sundal z trůnu Avatara, Titanic nebo třeba Mimoně a ukázal tak, kdo je vládce stříbrného plátna. Pro Marvel je to úžasný narozeninový dárek. Je to totiž přesně deset let, co do kin přišel první Iron Man, který odstartoval Marvelácký filmový vesmír.

Avengers: Infinity War •  Falcon

Přečtěte si recenzi filmu Avengers: Infinity War!

ABC VERDIKT: Avengers: Infinity War

ABC VERDIKT: Avengers: Infinity War

Nejmocnější hrdinové Marvelu: Mýval Rocket

Není divu, že hrdinové od Marvelu surfují na ukrutně velké vlně popularity. Můžete k nim naskočit v již vydaných komiksech anebo v novém díle série Nejmocnější hrdinové Marvelu! Tentokrát nás čeká celosvětově nejoblíbenější ozbrojený mýval a milovník vesmírných lodí Rocket (znáte ho přece ze Strážců galaxie!). Mimochodem, víte, že jeho jméno je inspirováno písničkou Rocky Raccoon od Beatles? Ne? Tak teď už to víte. Pokud jste už viděli Avengers: Infinity War, tak mu navíc klidně můžete říkat Králík. Knížka obsahuje první sešit, ve kterém se Rocket objevil (příběh Hvězdný meč z roku 1976) a čtyři čísla z jeho samostatného komiksu, který vyšel roku 1985. To znamená, že se podíváte do kvadrantu Keystone, narazíte s Rocketem na Hulka anebo budete obdivovat, jak společně s Wal Rusem brání Keystone před vraždícími klauny.

Vydává ComicsPoint

Cena 249,- Kč

Nejmocnější hrdinové Marvelu - Mýval Rocket •  ComicsPoint

Vzpomeňte si na Strážce galaxie!

Strážci galaxie Vol. 2: Ověřený recept od Marvelu

Strážci galaxie Vol. 2: Ověřený recept od Marvelu

Znovuzrození hrdinů DC vychází česky

Jak všichni víte, komiksy nejsou jen od Marvelu. Ty ze stáje DC stojí také za to a mají pěkně nabušené hrdiny, třeba Flashe, Batmana nebo Supermana a Sebevražedný oddíl, Aquamana a další. Hvězdy některých z nich začaly zapadat, to se ale nyní mění. DC pumpuje do starých veteránů novou krev v řadě Rebirth – Znovuzrození. Velký restart celého vesmíru začal v sešitových vydáních roku 2016 a nyní ho nakladatelství Crew a BBArt uvádějí na český trh. Jedná se o návrat ke kořenům a ideální start pro nové čtenáře. Nová kniha se soustředí na návrat Flashe ze ztracených dimenzí na svoji rodnou planetu. Pod scénářem je podepsán Geoff Johns, který napsal třeba Ligu spravedlnosti. Znovuzrození hrdinů DC bude obsahovat devět nových sérií, skvělé autory a dech beroucí superhrdinské příběhy. Určitě se k nim všem dostaneme v dalším článku!

Vydává BB/art a Crew

Cena 99,- Kč

Znovuzrození hrdinů DC •  BB Art, Crew

Wonder Woman od DC byla zázračná!

Znovuzrození: Hrdinové přicházejí

Znovuzrození: Hrdinové přicházejí

(Nejen) komiksové festivaly jsou tady!

Léto je za dveřmi a společně s nimi i letní festivaly. Jako každý rok nás na pražském Výstavišti čeká Svět knihy (11.5. - 13.5.), kde kromě komiksů najdeme i klasické knížky a na webu už také připravený program. Měsíc na to nás čeká Crwecon (9.6.), který sice program ještě nemá, ale zato má skvělý plakát a vstup zdarma. Najdeme ho jako každý rok v pražském klubu Cross. A nakonec tajemný PragueCon (28.9. - 30.9), který pomalu zveřejňuje hosty a tvrdí, že bude jedním z největších komiksových festivalů ve Střední Evropě. Snad to nebude myšleno jen místem. Stejně jako Svět knihy bude totiž na Výstavišti.

Přečtěte si také:

Co znamená poslední scéna po titulcích Avengers: Infinity War?

Co znamená poslední scéna po titulcích Avengers: Infinity War?

Batman / Želvy nindža: Unikátní komiksový crossover

Batman / Želvy nindža: Unikátní komiksový crossover

ABC uvádí: Nejlepší komiksy roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší komiksy roku 2017

Pryč s vetřelci! Černá listina nežádoucích druhů

Pryč s vetřelci! Černá listina nežádoucích druhů

 

Články odjinud