Znovuzrození: Hrdinové přicházejí

Znovuzrození: Hrdinové přicházejí
Sdílej
 
Představujeme vám Znovuzrození – největší komiksový projekt u nás. S těmi úplně největšími hrdiny a samozřejmě taky úplně největšími padouchy!

 

Ke komiksu patří superhrdinové jako k ábíčku vystřihovánky. Nadpřirozené schopnosti, barevné kostýmy, monumentální souboje. V době, kdy ještě nebyly tak úžasné filmové triky, to byl jeden z nejlepších způsobů, jak žasnout nad neuvěřitelnými zázraky. Dnes už jsou na tom filmy lépe a vy díky nim už nejen uvěříte, že člověk může lítat, ale i že dokáže pohledem ničit budovy či ze zápěstí vystřelovat pavučiny. Ale přesto jsou komiksy pořád základem… Alespoň ve světě. U nás spousta lidí zná slavné hrdiny pouze z filmu. S tím se muselo něco udělat!

Největší hrdinové

Jasně, už předtím tady superhrdinové byli, ale vždycky spíš jen tak nárazově. Tu hrdina, tam hrdina, tu pár dílů z jedné série, tu kousek z druhé. Teď sem ovšem naburácel skoro celý DC komiksový vesmír. Prostě se událo Znovuzrození. První díly této série se objevily už v dubnu. A nepřišla s nimi jen jedna postava, ale celý svět. Nebo aspoň velká část hrdinů z nakladatelství DC. Samozřejmě, že vydávat úplně všechny postavy není možné, takže se do Čech dostaly ty nejznámější a nejpopulárnější. Batman. Wonder Woman. Flash. Green Arrow. Liga spravedlnosti. Ale už se uvažuje o dalších – koncem roku by k nám mohl doplout i Aquaman. A dojde i na velké příběhy, ve kterých se spojí několik sérií! Které to budou?


BATMAN

Batman je znovuzrozený •  CREW

Ne, není možné vydávat komiksy z DC bez Batmana. To prostě nejde. Takže ho tu máme hned třikrát! Jako první je tu série nazvaná prostě Batman. To je Temný rytíř v celé své parádě, temný a nebezpečný. Člověku je to jasné hned od prvních stran, kdy se Batman snaží uřídit padající letadlo. Zvenčí. Navíc do Gothamu přichází noví superhrdinové, kteří jsou rozhodnutí Batmanovi pomáhat. Zvládnou město zachránit dřív, než je dostihne šílenství, které jej ovládá?

Série Detective Comics se víc soustředí na Batmanovy parťáky. Ne všichni musí mít nutně čistou minulost, vždyť do týmu je přibraný i Clayface, který donedávna Batmanovi spíš škodil. No a do třetice je tu velkolepý akční All-Star Batman. Minisérie, zaměřená na střet Batmana s jeho nejslavnějším protivníky. Hned na začátku se Batman s nebezpečnou zásilkou dostává mimo Gotham a jde po něm opravdu každý!

(A to pořád ještě není všechno. Můžete se těšit i na crossover Noc monster, kde se střetnou řady Detective Comics a Batman – to když Gotham zamoří obří obludy.)

WONDER WOMAN

Wonder Woman: Znovuzrození hrdinů DC •  CREW

O amazonskou princeznu Wonder Woman se začali zajímat noví čtenáři a čtenářky, které ke čtení komiksu přilákal nedávno uvedený stejnojmenný film. A právě pro ně je tahle řada. V tom nejlepším provedení poznáte Wonder Woman, která se vrací do své minulosti, aby odhalila jedno dobře ukryté tajemství. Ukáže se, že ne všechno bylo opravdu tak, jak si pamatuje. A aby se dostala k pravdě, bude se muset spojit se svou největší protivnicí.

Wonder Woman 1: Lži v komiksu nabitém akcí

Wonder Woman 1: Lži v komiksu nabitém akcí

FLASH

Flash má v novém vesmíru velmi důležitou roli. Možná dokonce tu nejdůležitější. Proto ho taky dostal na starost úspěšný autor thrillerů a hororů Joshua Williamson, který nejrychlejšímu muži světa přidělal turbo. K němu se přidali kreslíři, kteří doopravdy chápou, co to znamená "rychle a zběsile". Bude se to vážně hodit, protože v novém vesmíru už není Flash ten největší rychlík. Najednou se objevují další a další lidé, obdaření touhle schopností. A ne všichni chtějí pomáhat…

LIGA SPRAVEDLNOSTI

Pokud máte rádi monumentální akce a protivníky větší než zeměkoule, tohle je přesně pro vás. Je to rozhodně nejakčnější DC série – výbušná jízda, ve které dojde na ty největší hrdiny vesmíru: Batmana, Wonder Woman, Green Lanterny, Flashe… a navrátivšího se Supermana, který na nějakou dobu zmizel a byl nahrazen svou mladší verzí. A teď, když se objevilo něco, co může během okamžiku roztrhat celou Zemi na malé kousky, se vrací zpátky do akce. Jenže důvěru ostatních členů týmu není tak lehké získat.

HARLEY QUINN

Harley Quinn je znovuzrozená •  CREW

Jo, to je ona. Harley. Potrhlá a nebezpečná. Holka, co chodila s Jokerem… a teď se rozhodla tak trochu sekat dobrotu. Ale ne moc. Přece jen, jaká by to byla pak legrace? Harley bude randit, dělat hrdinku, hledat kámoše, starat se o psy a mlátit lidi do hlavy obří palicí. A zdá se, že s ní se vrací i její milovaný a nenáviděný, vždycky usměvavý pan J. A taky smrtící Poison Ivy, roboti a zombie! Jaká by to vůbec byla série bez zombíků?

SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL

Sebevražedný oddíl je znovuzrozený •  CREW

A znovu Harley. Tentokrát jako šéfová týmu padouchů určených k provádění nebezpečných akcí, u kterých se ani moc nečeká, že by se z nich někdo vrátil. Ale když máte v krku voperovanou výbušninu, která se odpálí při neuposlechnutí rozkazu, nemůžete si zase tak moc vybírat. Tahle série k sobě dokázala přilákat i jednoho z nejslavnějších současných komiksových výtvarníků, Jima Leeho. A pozor, chystá se i dvojdílný speciál, ve kterém se proti sobě postaví Sebevražedný oddíl a Liga spravedlnosti!

GREEN ARROW

Green Arrow je znovuzrozený •  CREW

Rebel z DC (a hrdina veleúspěšného televizního seriálu) Oliver Queen se vrací k tomu, v čem byl nejlepší. Žádné kosmické boje, žádné masivní týmovky, jen luk, šípy a špinavé ulice velkoměsta. A to v úžasné kresbě Otto Schmidta! Jedno pátrání po zmizelých lidech Olivera zavede až do jeho vlastní firmy, ve které se ukrývá něco temného – něco, o čem neměl ani tušení. A jakmile tuhle krabici červů otevře, najednou má na krku nebezpečné vražedkyně a mocnou organizaci. Na tohle už mu luk a šípy stačit nebudou.


Nový začátek

- Znovuzrození hrdinů (v originále Rebirth) začalo teprve docela nedávno. V roce 2016, v nakladatelství DC. Není to zase tak nic neobvyklého – komiksová nakladatelství vždycky jednou za čas udělají tlustou čáru za minulostí a začnou nanovo, aby mohli naskočit noví čtenáři. Někdy nechají hrdiny omladit, někdy místo nich přijdou noví…

Znovuzrození hrdinů DC •  CREW

Znovuzrození na to ale šlo jinak. Byl tohle návrat ke klasickým hrdinům a k jejich kořenům. Tvůrci se soustředili na to, proč mají hrdiny čtenáři rádi. Nové knihy jsou psané tak, abyste se v nich co nejlépe zorientovali (aniž by to zase začínalo tím, jak po tisící zastřelí v uličce Batmanovy rodiče).

- Nakladatelství DC si na Znovuzrození vybralo ty nejlepší tvůrce z řad scenáristů i malířů. No schválně, jen se podívejte na ty obrázky kolem. Projekt se obrovsky povedl a Znovuzrození začalo vycházet nejen v Americe, ale i ve všech možných ostatních zemích, jako je Francie, Japonsko, Německo, Anglie, Itálie či Španělsko. A teď jsme se k nim přidali i my.

- Znovuzrození u nás vydává nakladatelství Crew. Během dubna a května vyšly první díly všech devíti sérií a teď už to jde tempem jedna knížka za 14 dní.


Avengers: Infinity War - Odhalujeme nová tajemství filmu

Avengers: Infinity War - Odhalujeme nová tajemství filmu

Muzeum George Lucase: Koráb plný umění

Muzeum George Lucase: Koráb plný umění

Megalodon: Nejslavnější žralok

Megalodon: Nejslavnější žralok

 

 

Články odjinud