Doctor Strange: Komiksová Cesta podivných

Doctor Strange: Komiksová Cesta podivných
Sdílej
 
Doctor Strange chrání Zemi před šmejdem z jiných dimenzí. Nedávno sehrál důležitou roli ve filmu Avengers: Infinity War a teď si jeho komiksová dobrodružství můžete vychutnat i v češtině.

 

Doctor Strange sice nepatří k nejznámějším komiksovým superhrdinům, také o něm ale nemůžeme říci, že jde o nějakého zapomenutého levobočka. Určitě jste zaznamenali vynikající a mimořádně úspěšný film Doctor Strange, který o něm vznikl přede dvěma lety. Nebo že Nedávno sehrál důležitou roli ve filmu Avengers: Infinity War. V češtině také vyšlo několik komiksových sešitů s jeho příběhy. Teď se dočkal nové knihy, kterou byste si neměli nechat ujít.

Doctor Strange chrání Zemi před šmejdem z jiných dimenzí •  CREW

Doctor Strange není klasický hrdina obdařený výjimečnou schopností, ale extrémně nadaný kouzelník. Zato příběh je přesně takový, jaký od superhrdinského komiksu očekáváte: Ze světa začne mizet magie a snad neprozradíme příliš, když řekneme, že za tím vězí plán velkého padoucha. Přitom je nesmírně zábavný, pestrý a zhltnete ho jako kouzelnou malinu. Napomáhá tomu i originální kresba. Je jednoduchá, zároveň ale propracovaná do nejmenšího detailu. Ačkoli není zcela v duchu klasických superhrdinských komiksů a připomíná spíše styl Hellboye nebo Usagiho, ke kouzelnickým eskapádám se dokonale hodí.


Doctor Strange: Cesta podivných

Shrnutí: Vynikající komiks o nevšedním superhrdinovi.

Autor: Jason Aaron (scénář), Chris Bachalo (kresba)

Vydává: Crew, 2018, 136 stran


Odhalujeme záhadnou budoucnost Marvelu: Temní Avengers na obzoru

Odhalujeme záhadnou budoucnost Marvelu: Temní Avengers na obzoru

Vetřelci pokračují s dcerou Ripleyové!

Vetřelci pokračují s dcerou Ripleyové!

Wonder Woman 1: Lži v komiksu nabitém akcí

Wonder Woman 1: Lži v komiksu nabitém akcí

Komiks s rozumem a Petrem Koplem

Video návod 1: Jak na to!

Video se připravuje ...

Komiks s rozumem a Petrem Koplem • Zdroj: redakce ABC

 

Články odjinud