ABC verdikt: Pure Farming

ABC verdikt: Pure Farming
Sdílej
 
Farmařina, říkáte? Tak to je zábava pro pořádné chlapy! A jestli zrovna nemáte statek, tak si to zkuste virtuálně. Nebudete litovat!

 

Jestli jste si vždycky mysleli, že život zemědělce je hračka a že jezdit s traktorem je všechno, jenom ne dřina, tak jste na omylu. V Pure Farming okusíte, co to znamená starat se o kus půdy, obhospodařovat ho a ještě na tom, pokud možno vydělat.

Farmářova radost

Hned na začátek malé varování. Pokud vás tahle hra chytne, nebude to na víkend, na týden, ale spíše na měsíc a možná i déle. Nabízí toho totiž opravdu hodně. Začínáte jako dědic farmy, o kterou se musíte postarat. To by nebyl až takový problém, kdyby farma nebyla zadlužená. Vaším úkolem tedy bude dostat ji z dluhů. A to ne jinak, než úspěšným hospodařením finančním a také tím na poli.

Sklízíme hrozny... Bude jich hodně, protože se správně hnojilo! •  Playman, archiv autora

Zetory hrají prim

Už od začátku máte k dispozici terénní auto, kombajn, traktor a nějaké to základní příslušenství. Hra vás povede za ručičku a vysvětlí, co a jak máte dělat, abyste se dobrali úspěšného výsledku, který zde představuje bohatá sklizeň. Časem si začnete pořizovat další a další stroje, lepší pluhy a podobně. Investice do lepší techniky se ale projeví v rychlosti a kvalitě sklizně, takže se jedná většinou o návratné investice. Největší zastoupení ale mají traktory, které jsou českým farmářům a vesnicím nejbližší – Zetory. Jejich herní podobu konzultovali vývojáři s českou fabrikou, jde tedy o dokonale převedené stroje se správnými jízdními vlastnostmi!

Jede traktor, je to Zetor! •  Playman, archiv autora

Rýži? Jak je libo!

Aby hra nezačala po čase nudit, dostanete se z americké Montany i do exotičtějších prostředí, jako je například Kolumbie či dokonce Japonsko, kde budete mít za úkol řídit stroj na sázení rýže, což je něco, co našinec jen tak nevidí. Budete se tedy mít co ohánět a to nejen na vlastním. Sousedé občas potřebují nějakou tu pomoc, tak proč k nim nezaskočit. Zaplatí vám dobře, ale doporučuji dopředu zjistit, jestli máte vůbec techniku na to, co po vás chtějí. Může se totiž stát, že úkol v časovém limitu nesplníte právě proto, že vám chybí jeden stroj a na jeho pořízení nemáte peníze nebo by se vám to nevyplatilo.

Pohled z vlastních očí vám dá novou perspektivu na farmářskou práci •  Playman, archiv autora

Rozporuplná grafika

Stoje jako takové vypadají skvěle. Většinu hry jsem tedy strávil v pohledu zvenčí a kochal jsem se tím, jak se můj kombajn postupně špinil, abych ho následně pomocí wapky musel umýt. Horší je to s okolím, občas narazíte na odfláknuté textury a třeba stíny v noci tak nějak zvláštně tancují a obecně je zpracování herního prostředí pěkných pár let pozadu.

Kombajn, to je panečku věc! •  Playman, archiv autora

Koupit nebo ne?

Pokud máte k farmaření a vší zemědělské technice a strojům blízko, hra vás chytne. On je to velice příjemný relax, jen tak orat, sít nebo sklízet a dávat si pozor, aby člověk ani kousek nevynechal. Na druhou stranu i přes všechny ty činnosti a možnosti, které hra nabízí, je to pořád vlastně o tom samém. Takže před koupí doporučujeme zkouknout nějaká videa na YouTube a zhodnotit, jestli je Pure Farming to pravé pro vás.

Přečtěte si také:
Nebezpečné oteplování Země: Na nové druhy plodin je moc horko

Nebezpečné oteplování Země: Na nové druhy plodin je moc horko

SwagBot: Robotický honák z Austrálie

SwagBot: Robotický honák z Austrálie

ABC Verdikt: Kingdom Come: Deliverance

ABC Verdikt: Kingdom Come: Deliverance

Návod, jak přežít nouzi: Podivné přizpůsobení rejsků

Návod, jak přežít nouzi: Podivné přizpůsobení rejsků

 

Články odjinud