Infinitum Battle for Europe: Šéfujte celé Evropě

Infinitum Battle for Europe: Šéfujte celé Evropě
Sdílej
 
Stategické uvažování? I to potřebujete ve hře Infinitum, kterou vám přináší ábíčko.

 

 

Dobrá zpráva: Hra Infinitum běží v prohlížeči a nepotřebujete ji tedy instalovat. Vaším úkolem bude velet armádě, ale také rozvíjet svoji základnu. Ze začátku nebude armáda velká ani silná, ale čím dále se dostanete, tím neporazitelnější budete. Postupně zabíráte regiony na mapě současné Evropy, a jestli vás nikdo nezastaví, stanete se šéfem celého kontinentu. S takovou představou se ale spíš rozlučte. Kromě nepřátel ovládaných umělou inteligencí budete v Infinitum bojovat proti vojákům ostatních hráčů, uzavírat spojenectví proti silným hráčům a upravovat své domácí město. A když říkáme „domácí“, tak to myslíme naprosto vážně.

Bojiště: Evropa

Autoři z českého studia Allodium využili veřejně dostupná geografická data o Evropě a jejích městech. Kvůli tomu budete bojovat třeba v Alpách anebo kolem Labe či u Plitvických jezer, ale hlavně narazíte na více jak 13 000 skutečných měst. Na začátku hry si jedno z nich vyberete jako svoji základnu. Může to být klidně přesně to samé město, ve kterém žijete. Ale pozor – je jeho poloha strategicky výhodná? Nad výběrem úvodní lokace musíte přemýšlet, protože tak předejdete komplikacím v budoucnosti. Co když dorazí nepřátelská armáda a zjistí, že nejste chráněni řekami? Pak budete mít velký problém.

 

Bitva o Evropu: Nová česká strategie Infinitum čeká právě na TEBE!

Bitva o Evropu: Nová česká strategie Infinitum čeká právě na TEBE!

Spojte se s ostatními

Nebojte se ale, že by k velkým válečným střetům docházelo každý den. Právě naopak. Infinitum vychází z pravidla, že armáda funguje pouze v případě, kdy je dobře vybudováno zázemí, v němž se zpracovávají suroviny. Velkou pozornost musíte upřít také k diplomacii s ostatními hráči. Buď založíte vlastní alianci, nebo – a to je pro začátečníka lepší – se stanete součástí velkých existujících aliancí jako Československá legie nebo Celtic Warriors. Výhodou je sdílení jednotek, lépe koordinované útoky a samozřejmě ekonomická podpora, pakliže se vám zrovna nedostává peněz na výrobu jednotek.

Budování armády

Když se podíváte na svoji armádu, uvidíte spoustu bojových vozidel. Některé z nich střílejí plazmové koule nebo elektrické oblouky, přitom připomínají současnou vojenskou techniku. To proto, že se děj hry odehrává v nedaleké budoucnosti. Ze začátku budete mít pouhé čtyři druhy vozidel, se kterými budete bojovat proti počítačem ovládaným armádám. V těchto drobných válkách si osvojíte první zkušenosti a pochopíte, jak bitvy fungují. Postupně natěžíte ve svém městě mnoho důležitých surovin a postavíte a vylepšíte továrny. S jejich pomocí pak získáte obří armády a zaútočíte na hlavní pevnost nepřátelské Global Security Alliance. Pokud ji vaše aliance udrží týden, vyhrajete celý server. Zatím se to podařilo jen jedné alianci po bitvě, která trvala celé tři hodiny.

Jděte do toho!

Každá jednotka má několik parametrů, mezi které kromě odolnosti a palebné síly patří i dostřel zbraní a rychlost přesunu. Jelikož jednotky všech hráčů jezdí přímo po mapě, musíte si složit armádu vyváženě, aby v ní byly zastoupeny jak jednotky pro boj na dálku, tak pro konflikty „z očí do očí“. Jakmile najdete strategický postup, který vám vyhovuje, tak se můžete zapojit do zmíněných velkých aliancí a užít si velkolepé bitvy na mapě celé Evropy.

 

 

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D je jízda!

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D je jízda!

Kartičky vrací úder! Zapařili jsme Hearthstone: Goblins vs. Gnomes

Kartičky vrací úder! Zapařili jsme Hearthstone: Goblins vs. Gnomes

Lara Croft and the Temple of Osiris: Vykradačka hrobů se vrací s posilou!

Lara Croft and the Temple of Osiris: Vykradačka hrobů se vrací s posilou!

Klíčová slova:
hry, Hry pro PC na Heureka.cz
 

Články odjinud