Euro 2000

Sdílej
 
Včera večer jsem jako kapitán české reprezentace konečně zdvihl nad hlavu pohár, určený pro vítěze letošního EURO 2000. V předchozích dnech jsem svedl několik urputných bitev se všemi týmy, dostal pár žlutých a červených karet a byl vyloučen. A to všechno doma u počítače.

Euro 2000Novinku EA Sports, připravenou k letošnímu fotbalovému vrcholu EURO 2000, jsem si zahrál s chutí, i když musím přiznat, že mi trvalo několik hodin, než to stálo za to. Ovládání totiž není vůbec snadné, aby hra měla spád a měli jste šanci na úspěch, musíte ovládat řadu kláves (nebo tlačítek na joysticku či gamepadu). A to v zápalu boje není legrace. Kolikrát jsem šel do skluzu místo zrychlení běhu, střílel místo přihrával... Zkrátka, byl jsem z tréninku, fotbalový simulátor jsem půl roku nehrál. Jetliže máte doma FIFA 2000, pak budete možná zklamáni. EURO 2000 je totiž jeho věrným dvojčetem, podobá se mu jako vejce vejci, liší se jen v detailech. Tou nejzajímavější odlišností je skutečnost, že tvůrci hry museli konečně vzít v úvahu i český tým, a tak si můžete zahrát v jeho barvách, třeba proti Slovensku. Jinak znalci naší kopané asi budou smutní, že tvůrci hry si vůbec nedali práci s přizpůsobením hráčů (alespoň trochu) jejich skutečnému vzhledu. Proto v útoku nastupuje maličký Jan Koller, jehož - jak zjistíte - hodnoty střelby hlavou či nohou jsou více než mizerné. To si náš Dino nezasloužil. Pochopitelnější už je to, že mezi hráči týmu chybějí někteří reprezentanti, např. obránce Novotný a záložník Jankulovski (tvůrci hry nemohli tušit zranění Suchopárka a Votavy, vyřazení Galáska, Nikla, Ulicha, Wagnera a nečekaný tah trenéra Chovance s Jankulovským). Euro 2000 Euro 2000 Šikovný hráč ale všechno může zachránit v editoru, kde lze změnit cokoliv - výšku fotbalisty (zde to musíte zkoušet, problém je najít vysokého nebo malého hráče), jeho obličej (máte možnost měnit tvary úst, nosu, očí, přidávat vlasy a vousy - ve FIFA 2000 byli všichni hráči stejní, tady je tedy další rozdíl), měnit můžete i schopnosti fotbalistů (rychlost, bránění, střelbu, kontrolu míče). Když se pustíte do hry, můžete si rovnou vybrat turnaj EURO 2000, nebo si napřed zahrát jen přáteláček. Můžete si připravit vlastní pohár se čtyřmi či osmi týmy, uspořádat utkání se zlatým gólem nakonec (kdo dá branku, vyhrál), můžete jen trénovat. A ještě jedna zajímavost na konec - turnaj EURO 2000 hrajete na čtyřech stadionech, které jsou věrnou kopií těch, na nichž se letos opravdu hrálo. Tak si je dobře prohlédněte.

JAK VYHRÁT EURO

Podaří se to asi jen zkušeným hráčům, kteří věnují hodně času přípravě. V editoru upraví vlastnosti hráčů svého týmu na nejvyšší kvalitu. Zařadí své mužstvo do některé z lehkých skupin, kde postup by neměl být problémem, a zajistí, aby se tým setkal se snadnějšími soupeři i ve čtvrtfinále a semifinále. Hodně trénují před zahájením turnaje a pak mají kapičku štěstí. Když se to podaří, zvednou nad hlavu pohár. Povedlo se vám to?

SOUTĚŽ

Získejte CD EURO 2000 a 3 CD FIFA 2000

Získejte CD EURO 2000 a 3 CD FIFA 2000Připravili jsme pro vás soutěž o jedinečné ceny, které udělají radost každému - a to přes neúspěch našich fotbalistů na EURO 2000. Odpovězte správně na následující dvě otázky (nejlépe na korespondenčním lístku) do 21. 7. 2000, a když budete mít štěstí, jedna z her od firmy JRC může být vaše. Na lístek nezapomeňte připsat EURO 2000. Otázky 1. Víte, který tým jako náhradník vyhrál EURO v roce 1992? 2. Který fotbalista vstřelil památnou penaltu (vršovický dloubák) ve finále EURO 1976?