AutoRoute Express 2000

Sdílej
 
Pojedeme tudy, nebo tudy? Je to kratší přes tohle město, nebo tady tou vesnicí? Jestli se setkáváte při plánování cest s podobnými problémy, máme pro vás řešení - digitální mapu.

EuropePrázdniny už jsou tady a spousta z vás se vydává s rodiči na dovolenou do zahraničí. Někdo letí letadlem, jiný jede autobusem, mnoho lidí však vyráží na cesty svým autem. A vymyslet, po jakých silnicích v cizích zemích jet, dá někdy dost práce. Pojďme se tedy podívat na jeden velice zajímavý kousek softwaru, který by vám mohl navrhování automobilových tras po Evropě zjednodušit.

Co to umí?

Počítačová mapa AutoRoute Express 2000 je schopna po zadání místa, odkud vyjíždíte, a cíle vaší cesty vymyslet trasu a vytvořit itinerář. Zná všechny státy Evropy kromě Velké Británie (ta se dá přikoupit), v místech, kterými projíždíte, umí vyhledat pamětihodnosti a říct o nich něco zajímavého, navíc ještě obsahuje slovníček základních frází ve většině evropských jazyků, které si můžete nejen přečíst, ale jak se na správný multimediální software sluší, i poslechnout.

Zapichování vlaječek

AutoRoute Express 2000Plánování cesty je jednoduché. Umístíte vlaječku do výchozího a cílového místa (eventuálně si určíte další body, které potřebujete navštívit). V nastavení parametrů trasy si vyberete, zda chcete jet nejkratší, nejrychlejší nebo nejkrásnější cestou, přičemž kromě těchto předem daných voleb si můžete určit parametry cesty sami tím, že nastavíte, jaký typ silnic (dálnice, silnice první třídy, vedlejší silnice atd.) chcete na své cestě nejčastěji využívat (AutoRoute 2000 bohužel neumí rozpoznat placené a neplacené úseky silnic, takže si nemůžete nastavit trasu tak, aby se jim mapa vyhnula). Odstartujete plánování a za chvilku víte, kudy jet. Během jízdy (nebo až se vrátíte domů) si můžete do mapy zapisovat poznámky, kde a co stojí za pozornost. Tyto poznámky v mapě zůstávají natrvalo (pokud je samozřejmě nesmažete) a při dalším plánování vám připomenou, jakou cestou se vydat, nebo čemu se vyhnout. AutoRoute Expres 2000 je velice užitečná mapa, nabízející podstatně více funkcí než její papírové kolegyně. Největší nevýhodou je, že si ji nemůžete vzít na cesty. Pokud s sebou ale vozíte notebook, máte po problému.