Gelové svíčky

Sdílej
 
NÁPAD Kromě klasických voskových svíček se v našich obchodech začaly prodávat i svíčky gelové. Speciální gel s tepelnými vlastnostmi podobnými vosku bývá nalit ve sklenicích či skleněných miskách a v něm bývají kromě knotu zality i různé ozdobné předměty. Podobnou svíčku si můžete podle své fantazie vyrobit i sami.

Potřeby

Sežeňte si skleničku či misku z varného skla. V drogerii kupte tuhý gel (prodává se i s knotem pod názvem náhradní náplň do gelových svíček asi za 55 Kč). Dále potřebujete ozdobné nehořlavé předměty (barevné kamínky, mušličky, korálky atd.), koření v celku, plechový hrneček či misku z varného skla, hrnec na vaření a špejli.

Výroba

Gelová svíčkaGel vyklopte do menšího plechového hrnečku, ten vložte do hrnce s vodou a asi 20 minut ho zahřívejte na sporáku. Gel se nesmí vařit! Poté polovinu tekutého gelu nalijte do skleničky či misky a zasuňte do něj knot. Na dno můžete položit různé ozdobné předměty. Nechte chvíli zatuhnout a dolijte zbytek. Prodávané gely jsou parfémované, přesto jejich vůni můžete ovlivnit přidáním koření (např. badyánu, vanilky nebo skořice v celku). Kromě toho, že dodají hořící svíčce vůni, budou také v gelu dobře vypadat. Gely různých barev můžete míchat, nebo je vrstvit na sebe. Jemným mícháním tuhnoucího gelu špejlí dosáhnete malých bublinek, které po ztuhnutí ve svíčce zůstanou a hezky vypadají. Ztuhlý gel lze z použitého nádobí jednoduše beze zbytku sloupnout.