Force Commander

Sdílej
 
STAR WARS Co se hraje Seskupení obrovských kráčejících tanků AT-AT napadlo základnu rebelů, veškerý odpor se zdá marný, přivolané posily ještě umocňují drtivou sílu Impéria.

Ve všech filmech o Hvězdných válkách, stejně jako ve všech hrách na toto téma jsme se většinou setkávali jen s příběhem jednotlivých postav odehrávajícím se na pozadí velkých bitev. Jak probíhaly ony bitvy, jsme mohli vidět vždy jen krátce. Force Commander je první hrou, která nám umožní zažít největší pozemní boje Hvězdných válek. Force Commander je totiž opravdu povedenou realtimovou strategií. Pohled na obrazovku hry Pohled na obrazovku hry Pohled na obrazovku hry

Strhující příběh

Brenn Tantor - člen imperiální pěchoty stormtroopers - byl za své zásluhy povýšen. Od této chvíle se neúčastní bitev osobně - řídí své muže pomocí speciálního vizualizačního rozhraní. A právě Brenn Tantor je člověk, do jehož kůže se ve Force Commanderu dostáváte vy. Máte pod kontrolou spoustu vojenských jednotek, které vedete do boje proti bídným rebelům. Teď vás možná trochu překvapilo, že válčíte za Impérium - tedy za ty "zlé" - nemyslete si, není to napořád. Celou hrou prostupuje skvělý příběh, v němž i oddaný imperiální důstojník může pochopit, že ti, za které bojuje, nemusejí stát na straně práva a spravedlnosti. Co se týče zasazení děje Force Commanderu mezi jednotlivé filmy ze světa Hvězdných válek, tak tato hra začíná souběžně se čtvrtou epizodou (při prvních cvičných misích se jednotky pod vaším velením zúčastní pátrání po robotech R2D2 a C3PO v poušti planety Tatooin) a pokračuje přes spoustu známých i neznámých bitev až do epizody šesté.

Pouze vojenské operace

Force Commander je zaměřen jen na velení vojskům - žádná těžba surovin se nekoná. Nemusíte stavět vrtné věže ani získávat nějakou životně důležitou surovinu potřebnou k výrobě strojů - všechny jednotky jsou vám přidělovány již hotové. Kolik si jich můžete na velitelství vyžádat, určují takzvané command points - body, které dostáváte za zničené nepřátele a za splnění jednotlivých úkolů. Výměnou za tyto body můžete na bojiště převelet nové jednotky, dopravit budovy nebo vylepšovat stroje. Jednotek je k dispozici poměrně dost, každá má samozřejmě své slabiny i silné stránky a každá se hodí k jiným účelům. Vojáci získávají během bojů zkušenosti a zlepšují si tak své bojové schopnosti. Přežijí-li tito muži misi, můžete je v další akci nasadit jako ostřílené veterány.

Skvělé technické zpracování

Bojové jednotky vidíte v trojrozměrné krajině, nad níž lze volně létat kamerou a obraz si podle libosti přibližovat. Vše ovládáte pomocí myši a několika kláves - jednotky můžete spojovat do skupin, posílat do budov, nechat hlídat vymezené území nebo zajímat nepřátelské stroje a obsazovat budovy. Grafické zpracování Force Commanderu je perfektní, stejně jako jeho ozvučení. Příjemné je, že se v této hře orientují i lidé, kteří o Star Wars nic nevědí. Pokud se ale ve světě Hvězdných válek alespoň trochu vyznáte (a máte rádi realtimové strategie), najdete si ve Force Commanderu spoustu maličkostí, které vám hraní této strategie zpříjemní a dodají jí tu správnou šťávu.

CHEATY

K aktivování cheatů vytvořte nového hráče pojmenovaného TheGalaxyIsYours (dodržujte velká a malá písmena) a k rozjetí hry poklepejte na jméno (nepoužívejte modrou šipku). Pak už můžete během hraní švindlovat zmáčknutím uvedených kláves. M - získáte 500 command points CTRL + W - vyhraje misi CTRL + 9 - odstraní mlhu CTRL + SHIFT + 8 - vidíte všechny jednotky NUMLOCK + HVĚZDIČKA (na numerické klávesnici) - 999999 bodů zdraví pro zvolenou jednotku K tomu, abyste měli přístupné všechny mise, pojmenujte nového hráče TheWorldsIsYours a hru opět spusťte poklepáním na jméno (ne modrou šipkou).