Mickey's Racing Adventure

Sdílej
 
Co se hraje

MickeyPostavičky z Disneyho kreslených příběhů zná asi každý. V Mickey?s Racing Adventure, hře, která je zvláštním mixem adventury a automobilových závodů, se setkávají ty nejznámější - Mickey Mouse, Minnie, Kačer Donald, Pluto a další. Příběh je jednoduchý - bídák Peté ukradl našim hrdinům při oslavě spoustu věcí a vrátí je, jen když ho porazí v závodech.

Hra se skládá ze dvou částí - z adventurní, ve které sbíráte předměty a mluvíte s ostatními postavami, a závodní, kde jezdíte v autech (a lodích).

Adventurní část Mickey`s Racing Adventure se sestává z pátrání po penězích, mincích na vlak a dalších důležitých předmětech, které potřebujete ke splnění různých úkolů. Můžete zde chodit nejen s Mickeym, ale i se všemi ostatními výše zmíněnými postavičkami. Základní úkol je jasný - získat dost peněz na vylepšování auta. Dalším neméně důležitým cílem vašeho snažení je pátraní po speciálních mincích na vlak, kterým pak odjedete na závodní dráhu (samotná jízda vlakem je skládačka, v níž posunujete dílky kolejnic tak, aby na sebe navazovaly a mašina dojela do cílové stanice). Na všech cestách potkáváte záludné gangstery rafany - ti vám při každém setkání seberou nějaké peníze (je lepší se jim vyhnout). Ve stromě bydlí Chip a Dale, kteří vám za oříšky rádi něco poradí (třeba kde hledat minci na vlak). Peníze, které najdete v adventurní části hry (nebo je vyhrajete v závodech), se vám pak hodí na vylepšování auta i na nákup u Magiky von Čáry. Ta vám ráda prodá zrychlovací kouzla, zbraně i další tajemné předměty.

Hlavní náplní této hry je ale především závodění. Každá postava má své závodní dráhy, na nichž se utkává s rafany. Za vítězství získáváte peníze a otevírají se vám další okruhy. Na poslední trati se vždy utkáte s ďábelským Petém - když ho porazíte, dostane některou z ukradených věcí.

Nesmíme ale zapomenout ani na psa Pluta, který díky tomu, že umí hrabat v zemi, nachází spoustu zajímavých věcí. A protože psi nemohou závodit v autech, sbírá Pluto v podzemí kosti ukryté mezi padajícími kameny - a hned tu máme další pěkně složité puzzle.

Co říci závěrem? Snad jen to, že Mickey`s Racing Adventure v sobě spojuje tolik různých herních žánrů, že to v jedné hře pro Game Boy jen tak neuvidíte.