PočMág radí

Sdílej
 

PočMág radíAhoj Počmágu, píšu ti protože si nevím rady se svým počítačem (Pentium MMX 200 MHz). Když jsem připojený k internetu, můžu normálně pracovat, ale když posunu nějakou stránku dolů nebo jenom třeba čtu, ztuhne to. Není to špatným připojením ani prohlížečem (mám MS Internet Explorer 5). Poraď mi, co s tím. Martin, Valašské Meziříčí Milý Martine, tebou popisovaný problém se vyskytuje u těch www stránek, na kterých je nějaká chyba. Může se jednat o špatný odkaz, chybu v Java skriptu atd. Při určitém problému s instalací MS Ie5 potom dochází k "tuhnutí" počítače. Zkus odinstalovat Internet Explorer, restartovat počítač a provést novou instalaci. To by mělo pomoci. Pokud ne, bude zřejmě narušen operační systém a nezbude ti pro správnou funkci nic jiného než kompletně přeinstalovat Windows.


Mám PC 486 SX, systém MS DOS 6.22 a Win95. Při startu jakéhokoli systému se mi na monitoru objeví nápis: BAD OR MISSING COMMAND INTERPRETER. ENTER CORRECT NAME OF COMMAND INTERPRETER (eg, C:/ COMMAND.COM). Co je to a jak to opravit? Honza, Nové Hrady U počítače, který je vybaven jak systémem MS-DOS, tak i Win95, se toto může snadno přihodit. Stává se tak v případě, že počítač při startu MS DOS či restartu Windows do režimu MS DOS "vytuhl" a bylo třeba jej resetovat. Může dojít ke špatné obnově a záměně některých systémových souborů. Nejjednodušší možností je nainstalovat znovu MS DOS z instalačních disket a poté znovu nainstalovat Win95 přes dosavadní verzi. Tak nebudeš muset znovu instalovat všechny programy a instalace Win95 ti chybu napraví.
Milý Počmágu, co mám dělat, když si chci stáhnout z internetu stránku i s odkazy? Děkuji, Martin Martine, pokud si chceš uložit pouze jednu stránku, stačí použít volbu "Uložit" v prohlížeči (Internet Explorer 5). Pokud bys chtěl uložit celou či část struktury určitého webu, musíš použít některý z sharewarových programů. Těch je na internetu k dispozici celá řada, stačí se obrátit na některý sharewarový server a vybrat si. Shareware mívá do registrace nějaké omezení, například omezenou hloubku ukládání do dvou odkazů či množství obrázků, které je možno z Webu stáhnout.