Olympijský trojboj

Sdílej
 
Velká letní soutěž zná své vítěze

Olympijský trojbojNaše letní soutěž se čtenářům líbila - přišla pěkná hromada kreseb nejrůznějších velikostí i kvality. Měli jsme velké potíže vybrat opravu ty nejhezčí, nebo někdy možná spíš ty nejoriginálnější. Nakonec se tříčlenná porota shodla, že sportovní sady si zaslouží tito výherci: Andrea Novotná z Kolína, Pavla Kovaříková z Chodova, Lenka Růžková z Pelhřimova, Tomáš Zdvořilý z Poličky, Eva Přívozníková z Prahy 2, Jan Veisser z Trutnova, Jana Merhautová z Brna, Šárka Zirhutová z Nečína, Aleš Mašek z Mostu a Eva Szunyogová z Prahy 7. Všem přejeme, ať si pořádně zasportují už během olympiády.

Obrázky cestují do Sydney

Jak jsme slíbili, vybrané kresby (bylo jich tolik, že jsme museli udělat výběr) podpoří naše olympioniky. Na setkání s Tomášem Dvořákem před jeho odjezdem na závěrečné soustředění do Austrálie jsme mu předali ty kresby, na kterých byl právě on hlavním hrdinou. Měl z nich skutečně velkou radost a my doufáme, že mu pomohou nejen překonat zdravotní problémy, ale - jak všichni věříme - vyhrát to zlato. Zbylé obrázky jsme pak předali zástupcům Českého olympijského výboru, kteří je odevzdají našim sportovcům přímo v Sydney a z některých dokonce připraví výstavu. Nejčastěji jste malovali Tomáše Dvořáka. Také obrázek od Lenky Růžkové z Pelhřimova jsme mu předali těsně před jeho odletem do Sydney Tomáš Dvořák od Pavly Kovaříkové z Chodova Našim cyklistům přeje štěstí na olympiádě Andrea Novotná z Kolína. Krásně barevný obrázek je určitě potěší!

Správné odpovědi na soutěžní otázky

Od redakce i od čtenářů ABC dostal nejlepší desetibojař světa spoustu obrázků, které ho krátce před odjezdem na OH potěšily i rozveselily1. Martin Doktor získal dvě zlaté medaile v rychlostní kanoistice 2. Golf dnes není olympijským sportem 3. Emil Zátopek získal tři zlaté medaile na olympijských hrách v Helsinkách 4. Naší nejúspěšnější olympioničkou historie je Věra Čáslavská 5. Prvním zlatým desetibojařem byl Robert Změlík 6. Milena Duchková získala zlato za skoky z 10 m věže

Autor

Foto Martn Smrček a Václav Holič -mat-