Croc 2

Sdílej
 
Croc je malý, roztomilý krokodýlek, který vás provede kouzelnou zemí v nové 3D arkádě Croc 2. Tentokrát zachraňuje své přátele ze zajetí zlých čertů, kteří je vězní na malinkém ostrově uprotřed moře.

Croc 2Zachránit někoho ze zajetí není samozřejmě vůbec jednoduché, i když by to tak ve fantastickém Crocově světě na první pohled mohlo vypadat. Úkol je jasný. Kromě lstivých ďáblíků musíte zdolat i mnoho jiných protivníků a nástrah a na všechno máte jen čtyři krokodýlí tlapky a ocásek. Croc umí běhat, skákat a švihnutím ocásku spolehlivě zlikviduje téměř každého nepřítele. V jednotlivých úrovních musíte postupně plnit úkoly. Většinou něco přinést či nasbírat určitý počet různobarevných diamantů, pro které je nutné například vyskákat na košatý strom nebo rozdupat dřevěnou bednu.

Jedna jako druhá

Co se hrajeJak už jsem zmínila, Croc je velice roztomilý. Přesto jsem ze hry neměla úplně nejlepší dojem. Hry nového typu, které se dají označit jako 3D arkády, jsou si zoufale podobné. Roztomilé postavičky, ať už kladné či záporné, krásné prostředí a stejný tombraiderovský pohled na ústřední postavu. Stejně jako Croc 2 vypadá i starší Rayman 2 nebo Tonic Trouble. Člověk má dojem, jako by autoři hry jen kopírovali. Stejný u těchto her je i způsob ukládání. Pozici nelze uložit, dokud nedohrajete úroveň až do konce. Takže přijdete-li o svých pět životů, vrátíte se zpět na začátek úrovně.

Plus a minus

Co se hrajeGrafika hry je na dnešní poměry poněkud slabší, předměty by nemusely být tak hranaté. Croc je zřejmě určen spíš pro menší děti, protože boje s protivníky jsou poměrně jednoduché. Když nepřítele obejdete, tak bojovat vůbec nemusíte, postavy se totiž drží jen svého omezeného území. Dojde-li přece jenom k boji, stačí jedna dvě rány a z příšery zbydou jen oči, které spadnou na zem. Po chvíli se příšerka znovu objeví. Hru provází veselá nevtíravá hudba a řada zvuků. Croc se například se svými přáteli dorozumívá legračním ševelením.

Něco navíc

V něčem má však přece jenom Croc 2 před ostatními arkádami navrch. Máte možnost zde obchodovat a závodit. Některé nasbírané diamanty můžete prodat v obchodě kramáře Petého, který vám rád prodá třeba jahodový puding pro extra dlouhý skok, teleportační krystal nebo další životy. Jako akční vložka jsou zde legrační pomalé závody například na člunech. Croc 2 je hezká a zábavná hra, a nemáte-li jinou 3D arkádu, určitě vám ji doporučuji. Croc 2 Croc 2 Croc 2

SOUTĚŽ

Co se hrajeLíbí se vám hra Croc 2 a chtěli byste ji vyhrát? U nás máte šanci! Nakreslete co nejlegračnějšího krokodýla a svůj výtvor pošlete k nám do redakce na adresu: Domažlická 11, 130 50 Praha 3 a obálku označte heslem CROC. Nejlepší obrázek uveřejníme v ABC a jeho autor vyhraje hru CROC 2. Obrázky posílejte nejpozději do 23. 10. 2000.