Eduard & Edík

Sdílej
 
Soutěž

Kupte mi psa do bytu

Eduardův počítačový kamarád EdíkMám zvířátka rád, ale ne v malém bytě v paneláku. To jsem si já - Eduard - fakt myslel. Pochopil jsem, že čtyřletý bráška Pepíno chce jednou opici, pak velrybu do vany, hrocha před barák. Proč ale chtěla moje patnáctiletá sestra Linda psa, jsem pochopit nedokázal. Chtěla ho i proto, že psa (tedy "pudlíky", "muchláčky", štěnátka, "psíčky") mají všechny její kamarádky. Poradil jsem jí, ať si je půjčuje. To nezabralo. Tak jsem jí popisoval do detailů všechny nevýhody - např. venčení psa ve sněhové vánici, běhání za psem v loužích, skok zabláceného psa na její nové šaty (dokonce si myslela, že dostane i nové šaty). Stejně tátu uprosila. Ten jí tedy řekl, že musí počkat, až se máma vrátí ze školy v přírodě. (Ona je totiž učitelka, jestli to ještě nevíš.) Nezahálel jsem, čekal jsem na Lindu všude a vyprávěl jsem jí filmové komedie o psech tak, že vyzněly jako neuvěřitelné hrůzy. Nakonec jsem se zmohl jen na větu: "Pes do paneláku nepatří." Občas mi ještě vyklouzlo: "Nechci psa za žádnou cenu." Ale v tu chvíli jsem si stejně představil toho "muchláčka", jak leze po mém psacím stole, jak spí na mé židli a tak podobně. Máma se vrátila. Čekali jsme všichni na její rozhodnutí. Linda vymýšlela jméno a pořád jen "ťuťuňuňu pudlíček". Fakt jsem nevěřil, že je schopná tak klesnout. Pepíno chtěl cokoliv, co leze a s čím je legrace. Táta chtěl klid. A já si chtěl v klidu pokecat s Edíkem. Máma přivezla dárek. Starám se o želvu, protože na ni nemá nikdo čas. I když zvíře do malého bytu rozhodně nepatří, tak Želvinku mám přece jen rád. Ahoj Eduard

Eduard se vám ozve zase v příštím ABC.

A teď pro vás máme příležitost zapojit se do soutěže o skvělé ceny. Jsou tu dvě soutěžní otázky a vy můžete psát i kreslit. Vyberte si první či druhou otázku, nebo obě dvě.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKY:

Na obrázku vidíte japonského čina. 1. Jaké jméno bys dal(a) svému zvířeti? 2. Co si ceníš na svém kamarádovi? Vyhrát můžete každou sobotu! Od půl deváté ráno vysílá TV PRIMA Eldorádo a právě tam se v živém vysílání dozvíte, jestli patříte mezi výherce. POZOR! Do soutěže se můžete zapojit kdykoliv, všechny odpovědi na otázky zůstávají ve slosování až do Vánoc, takže máte šanci být mezi výherci v Eldorádu několikrát. Když se například zapojíte do soutěžení třikrát, jsou vaše šance trojnásobné! V každém ABC i v Eldorádu pravidelně uveřejňujeme soutěžní otázky, hrajte s námi! Soutěž pro vás připravuje TV PRIMA - Eldorádo a časopis ABC.