Tony Hawk's Pro Skater 2

Sdílej
 
CO SE HRAJE Také se vám zdají triky předváděné některými borci na divokých prkýnkách s kolečky neuvěřitelné? Chtěli byste si takovou jízdu na skateboardu vyzkoušet, ale nemáte trpělivost trávit hodiny a hodiny tvrdým tréninkem provázeným spoustou šrámů? Pak máte jedinou možnost - zkuste si to na počítači. A abyste na to nebyli sami, budou vám dělat společnost jedni z nejlepších skateboardových mistrů naší planety.

Mistři skateboardu

Tony HawkV Tony Hawk`s Pro Skater 2 (první díl byl určen jen pro Playstation) jde o jediné - v několika arénách více či méně uzpůsobených skateboardovému umění předvést co největší množství co nejsložitějších (někdy až sebevražedných) triků.

Protože ale nemáte k dispozici setrvačné síly a možnost přenášet váhu, musíte svého počítačového závodníka ovládat jinak. V tomto směru se Tony Hawk`s Pro Skater 2 nejvíce blíží bojovkám typu Tekken. Váš skejťák umí jet rovně, vlevo, vpravo a skákat (posud je ovládání poměrně snadné), ale k provedení jednotlivých triků se musíte naučit spoustu neuvěřitelných klávesových kombinací, které vyždímají ze závodníka (i z vás) maximum.

Propracovaná hra

Tony HawkTony HawkNež ale začnete hrát, musíte si vybrat postavu. Kromě samotného Tonyho Hawka máte k dispozici ještě několik dalších předních světových "krotitelů" skateboardů a můžete si vytvořit i vlastního jezdce (včetně oblečení, barvy vlasů atd.). Každý z "živých" závodníků má již předem nadefinované schopnosti a vždy v něčem vyniká. Vytváříte-li si svého skejťáka, určujete jeho vlastnosti bodovým stylem připomínajícím RPG. RPG se podobá i další vývoj postavy v režimu kariéra (v němž lze zpřístupnit další arény), kdy za vyježděné peníze (získané plněním různých úkolů typu: dosáhni různě vysokého skóre, sesbírej nějaké předměty nebo třeba ulom všechny školní zvonky) kupujete nové triky i vylepšujete jezdecké schopnosti. V každé třetí aréně pak jedete závod proti několika dalším virtuálním soupeřům, v němž musíte ve třech rozjížďkách udržet tak vysoké bodové ohodnocení, abyste obsadili jednu z medailových pozic a postoupili dál.

Povedená grafika i hudba

Tony HawkTony HawkPokud vám Tony Hawk`s Pro Skater 2 připadá po přečtení předcházejících řádků jako trochu složitá hra, máte do jisté míry pravdu. Ale tahle hra je i zatraceně zábavná. Vaši jízdu podmalovává dokonalá hudba, která se ke světu ustřižených kapsáčů a vytahaných triček perfektně hodí. Myslím si, že je to právě muzika, která vás spolu s rychlou grafikou a dobře animovanými jezdci nutí pořád dokola zkoušet nové a nové triky - tahle hra je prostě neuvěřitelně chytlavá i pro ty, co nikdy na prkně nestáli.

CHEATY

Cheaty zadávejte během hraní. Hru si vždy nejprve pozastavte pauzou, pak zmáčkněte a držte klávesu 7 na numerické klávesnici a následně mačkejte níže uvedené klávesy. Napíšete-li kód správně, text na obrazovce se zatřese.

mezerník v b c v nahoru dolů - zlepšení vlastností skejťáka (skvěle hodnocené triky)

mezerník v b b nahoru vlevo v c - plný "special meter"

dolů c v vpravo nahoru b dolů c v vpravo nahoru b - zvýšení rychlosti

mezerník (4x) vlevo mezerník (4x) vlevo mezerník (4x) vlevo - tlustí jezdci

mezerník (4x) c mezerník (4x) c mezerník (4x) c - hubení jezdci