Eduard & Edík

Sdílej
 
SOUTĚŽ

Proč mě musí hlídat babička? Nejsem přece malej!

Eduardův počítačový kamarád EdíkJe mi 12 let, učím se velmi dobře. Umím pracovat s počítačem a dokážu se postarat i o brášku. Tak nevím, proč by měl někdo dohlížet na moje psaní úkolů, nutit mě do jídla, ptát se mě, kam jdu a proč. Já mám babičky rád, ony dobře vaří. Ale nemám rád, když mě hlídají. Bylo odpoledne po škole. Umluvil jsem ségru Lindu cestou pro brášku do školky. Šli jsme k babičce jako každý den, ale měli jsme plán. Já chtěl omrknout nové počítačové hry u kamaráda a Linda měla rande. Zasedli jsme proto hned jako pěny k úkolům. Doufali jsme, že babička ocení naši snahu jinak než buchtami, ovocem, polívkou, kuřetem. Mysleli jsme, že řekne: "Tak si běžte hrát ven, do města. Jak dlouho chcete." Omyl, brácha Pepíno ještě zlomil větev, protože lezl na strom. Babička to svedla na nás, že prý na něj nedáváme pozor. Linda se namíchla hodně, ale udusila to v sobě statečně. Ale rozhodli jsme se: zdrhnout za každou cenu. V Eduardově rodince není nikdy nuda. Často je tam tak "horko", že Eduard (na fotografii vpravo) volá na pomoc EdíkaBabička usnula, možná jen zavřela oči, aby nás vyzkoušela. Bylo nám to jedno. Vystartovali jsme k plotu. Ségra - na to, že je holka - ho přeskočila skoro lépe než já. Ve městě to bylo prima. Edíkovi se tam ale vůbec nelíbilo. On má prostě babičku rád. Stejně jsme se vrátili brzy, kdyby náhodou. A taky že jo. Pepíno babičku vzbudil a ptal se, proč jsme se kradli podél zdi k plotu. Ani ve snu by mě nenapadlo, že čtyřletý brácha je schopný takové zrady. Tentokrát jsem to neodnesl sám, ale i Linda (konečně). Ahoj! Eduard

Eduard se vám ozve zase v příštím ABC.

A teď pro vás máme příležitost zapojit se do soutěže o skvělé ceny. Jsou tu dvě soutěžní otázky a vy můžete psát i kreslit. Vyberte si první či druhou otázku, nebo obě dvě. Vyhrát můžete každou sobotu! Od půl deváté ráno vysílá TV PRIMA Eldorádo a právě tam se v živém vysílání dozvíte, jestli patříte mezi výherce.

POZOR!

Do soutěže se můžete zapojit kdykoliv, všechny odpovědi na otázky zůstávají ve slosování až do Vánoc, takže máte šanci být mezi výherci v Eldorádu několikrát. Když se například zapojíte do soutěžení třikrát, jsou vaše šance trojnásobné! V každém ABC i v Eldorádu pravidelně uveřejňujeme soutěžní otázky, hrajte s námi! Soutěž pro vás připravuje TV PRIMA - Eldorádo a časopis ABC.

OTÁZKY

1. Jaký je tvůj nejveselejší zážitek s babičkou? 2. Kolik B (bajtů) je 10 GB (gigabajtů)?