Vyhrajte PlayStation 2!

Sdílej
 
Staňte se vynálezci hraček a můžete od ABC získat některou z hodnotných cen - první z nich je herní konzole Sony PlayStation 2. Zapojte se do naší soutěže a vytvořte návrh hračky, se kterou si budou hrát děti 21. století!

Co pro to musíte udělat?

Vymyslete návrh hračky, se kterou by si rády hrály děti v roce 2025. Hračka musí být navržena tak, aby byla funkční! Do technické průvodky - která má dvě části - napište, jak vaše vymyšlená hračka vypadá, co umí, na jakém principu pracuje, co představuje, případně jak si s ní budou děti moci hrát. Hodnotit se bude především nápad, originalita, zpracování a reálnost výroby. Pro lepší představu uvádíme příklad odvozený od skutečné hračky. • Název vynálezu: Furby • Co hračka představuje: je to mimozemšťan, který přišel ze vzdálené planety, mluví vlastním jazykem, je roztomilý a dobromyslný • Hračka je určena věkové kategorii: 3 až 10 let Game Boy Color• Popis hračky: Plyšová figurka - robot s velkýma očima. Umí reagovat na vnější podněty. Furbíci se pomocí infraportu dokáží bavit mezi sebou, umějí tancovat, mluvit, spát atd. Elektronický robot v umělohmotné skořápce je potažený umělou srstí, pracuje na principu několika senzorů a elektrického motorku, který je napájen čtyřmi tužkovými bateriemi. Existují velcí dospělí Furbíci (výška 15 cm) a Furby baby (výška 10 cm).

Hračka pro budoucnost

Technickou průvodku vynálezu vystřihněte a nalepte na papír formátu A4. Zbytek stránky a druhou stranu papíru můžete využít k nákresům svého vynálezu a k vysvětlivkám. Ale pozor! Protože budou projekty po vyhodnocení soutěže uloženy do Časové schránky ABC, musejí se vejít na jediný list formátu A4. Do schránky budou návrhy ukládány bez obálky, proto technickou průvodku se svým jménem a ostatními údaji přilepte opravdu pečlivě, aby se od papíru neoddělila. Své projekty posílejte nejpozději do 2. 7. 2001 na adresu redakce: ABC, Žerotínova 38, 130 50 Praha 3 a obálku označte heslem - Hračka pro budoucnost. Nezapomeňte uvést své jméno, adresu a věk. Vyhodnocení soutěže proběhne v týdnu od 9. do 13. 7. 2001. Pozor - technická průvodka vynálezu musí být kompletní, 1. část najdete v ABC č. 11, 2. část na této stránce nahoře. Vyhrajte PlayStation 2!

Časová schránka ABC

Všechny soutěžní projekty uložíme do Časové schránky ABC. Ta bude 21. července 2001 zakopána v pražské zoologické zahradě a vyzvednuta až v roce 2025. K projektu tedy můžete připsat vzkaz budoucím generacím, svým dětem či sami sobě do roku 2025. Podrobnosti o projektu jsou na str. 2 v tomto čísle.

Ceny pro vítěze

1. - Sony PlayStation 2 + hra Star Wars Starfighter 2. a 3. - Sony PlayStation One + hra Final Fantasy IX 4. až 6. - Game Boy Color + hra Pokémon Gold nebo Silver