Lego racers

Sdílej
 
CO SE HRAJE Kouzlu kostičkové stavebnice Lego podlehlo snad každé dítě, které si s ní kdy hrálo. Patříte-li do této početné skupiny stavebnicových maniaků, je nová hra Lego racers určena právě pro vás. Pokud jste kostičkám nikdy na chuť nepřišli, možná vás právě tato hra přesvědčí o jejich dokonalosti. Zkuste Lego racers a určitě nebudete zklamaní.

Příprava

Lego racersNejprve vás čeká výběr závodníka, jehož sestavujete z velké nabídky hlav, tělíček, nohou a klobouků. Fantazii se zde rozhodně meze nekladou. Nový jezdec ovšem potřebuje také nové auto. Vyberete si jeden ze čtyř podvozků, na které můžete postavit autíčko podle své libosti. Mějte ale na paměti, že konečný vzhled auta není jen estetickou záležitostí. Těžký stroj s mnoha díly je při rozjezdu pomalejší, ale po dosažení maximální rychlosti má velkou setrvačnost. Lehké auto naopak lépe zrychluje, ale na rovinkách je jeho rychlost nižší. Auto by také mělo být co nejvíce symetrické. Pokud bude mít na jedné straně více kostiček, bude nevyvážené do zatáček. Než se vydáte závodit, máte možnost si svůj vůz vyzkoušet a popřípadě vylepšit.

Závody

Lego racersVe hře je sedm závodních úrovní, každá se čtyřmi tratěmi. Než se vám otevřou vyšší úrovně, musíte všechny čtyři závody vyhrát. To ale není tak jednoduché, někteří protivníci jsou až nepříjemně dobří. Hra ovšem nespočívá jen v jezdeckém umění. Abyste zvítězili, musíte ovládat základní techniky ostré a mnohdy i zákeřné jízdy. První technikou jsou smyky, jimiž se zlepšuje průjezd zatáčkami. Dalšími pomocníky jsou různobarevné kostičky lega, které jsou rozmístěny po celé trati, a vy je můžete sbírat a následně použít. Modré kostky poskytují ochranný štít, žluté vytvářejí nebezpečí na silnici za vámi (např. olejové skvrny), červené jsou útočné na závodníky jedoucí před vámi a zelené zrychlují auto. Nacházejí se zde ještě kostky duhové, které násobí účinek ostatních kostek. Z obyčejného tryskového zrychlení tak můžete cestovat časoprostorem nebo z útočné bomby můžete mít řízené rakety.

Provedení

Lego racers Lego racers je hra povedená jak graficky, tak i zvukově. Najdete zde spoustu atraktivních tratí i zajímavých protivníků. Navíc je hra skvěle hratelná, a tak než vás omrzí, strávíte u ní dlouhé a dlouhé hodiny příjemné zábavy. Hrát můžete i s kamarádem proti sobě, a to jak po síti, tak i ve split screenu na jednom počítači.

Cheaty

Při vytváření nového jezdce zadejte místo jména příslušný cheat. FLYSKYHGH - raketový pohon FSTFRWRD - turbo mód MXPMX - kostičky mají maximální sílu PGLLGRN - jen zelené kostičky na trati PGLLYLL - jen žluté PGLLRD - jen červené