Král Isidor

Sdílej
 

Král IsidorKaždá správná pohádka začíná větou: "Byl jednou jeden král". I naše papírová začíná stejně. Dnes se setkáte s králem a je na vás, jestli zůstane sám, nebo k němu postupně poskládáte celý královský dvůr. Pak můžete svým kamarádům zahrát třeba divadlo, nebo si doma ozdobit poličku.

Přípravné práce

Narýhujte z lícní strany zoubky na dílu 10 a díly 2, 4, 5, 7, 8 na místech vyznačených šipkou. Přerušovanou čáru na díle 3, 7 a 8 narýhujte z rubové strany. Na dílu 11 nastřihněte chlopeň pro vlepení do dílu 1 a zbytek podlepte barevným papírem nebo po zkompletovaní nabarvěte vhodnou barvou. Připravte si tenký karton pro vystřižení koleček, kterými podlepíte díly 2 a 3 (mimo zoubků).

Pracovní postup

Na podlepený díl 6 osaďte vytvarované nohy 4 a 5 a pod lehkou zátěží nechte proschnout. Do horní části vytvarovaného dílu 1 vlepte zkompletovanou královskou korunu 11 (před slepením nejprve vyzkoušejte její velikost) a vyztužte ji dílem 2. Na vyznačená místa na dílu 1 postupně přilepte nos 9, pravé rameno zkompletované z díl 7, 7c, levé z díl 8, 8c. Nad ramena umístěte límec královského pláště 10. Na vyznačená místa na dílech 7 a 8 přilepte zkompletované ruce z díl 7a, 7b a 8a, 8b. Do spodní části 1 rovnoměrně vlepte díl 3. Tělo osaďte na nohy a pod lehkou zátěží nechte proschnout.