NBA Live 2001

Sdílej
 

NBA Live 2001Rok se sešel s rokem a tak máme k dispozici již sedmé pokračování série NBA Live. Po příjemném intru na vás v hlavním menu čeká šest herních módů. V Exhibition nastavíte obtížnost, vyberete arcade nebo simulation mód, zvolíte si tým (k dispozici jsou kromě týmů NBA i all-star týmy Východu a Západu a také výběry dekád od padesátých do devadesátých let) a jdete na věc. V Season se účastníte sezony 2000-2001. Můžete si vybrat více týmů, hrát klasickou ligu, nebo si vytvořit vlastní. Máte možnost hráče draftovat, propouštět, vyměňovat atd. Zvolíte-li play-off, přeskočíte základní část a dostanete se rovnou k "pavoukovi" osmi týmů z Východní nebo Západní konference.

Streetball s mistry

Třetím módem je One-to-One, ve kterém si vyberete svého oblíbence a můžete to zkusit nandat těm největším hvězdám NBA na streetballovém hřišti. Zde můžete nacvičit některé základní pohyby, bloky, střelbu, úniky či různé finty. Tento mód tedy trochu supluje trénink, který chybí. Bohužel si ale nemůžete nacvičit týmovou souhru ani trestné hody. Ve Franchise máte rozšířenější možnosti jako trenér, respektive manažer. Multiplayer si můžete zahrát po internetu, na lokální síti nebo na jednom počítači, což je asi největší zábava, protože se svým protihráčem se můžete taky naživo hádat.

Mamííí, ten pán se na mě mvací...

Grafika je skvělá, hráči jsou sestaveni ze spousty polygonů, precizně otexturovaní a dokonale rozhýbaní. Detaily jsou v případě, že máte pořádně rychlý stroj, opravdu dokonalé. Hra si podle nároků přepíná mezi high a low polygon módem. Takže vaši hráči, zvládne-li to váš počítač, mají například každý prst vymodelován zvlášť nebo je vidět jejich úporný výraz. Zvuková kulisa je jednoduše pohodová. V menu hraje příjemná hudba, při hře na hřišti vás bude doprovázet kazeťák a v regulérním zápase pak exceluje komentátor. NBA Live 2001 NBA Live 2001 NBA Live 2001

Bílí muži neumějí skákat

Hratelnost NBA je opravdu dobrá. Sice bude možná začátečníkům dělat problém zorientovat se na malém hřišti plném hráčů nebo při použití klávesnice úspěšně blokovat, ale po několika hrách vám ovládání přejde do krve (zvláště budete-li hrát na joysticku nebo gamepadu). Pokud by vyšla NBA Live 2001 jako prvotina, dalo by se říci, že jde o objevnou hru, ale vzhledem k tomu, že se jedná o pokračování NBA Live 2000, záleží jen na vás, zda jste za velmi podobnou hru s vylepšenou grafikou a novými statistikami ochotni zaplatit plnou cenu.