Den ABC v pražské zoo

Sdílej
 
Výprava do budoucnosti - časová schránka ABC V sobotu 21. července 2001 zveme všechny čtenáře ABC do pražské zoologické zahrady. V nově zbudovaném dětském koutku pořádáme slavnostní den, jehož vyvrcholením bude zakopání Časové schránky ABC, která opět spatří světlo světa až v roce 2025.

Den ABC v pražské zooV lednu letošního roku jsme vyhlásili akci "Výprava do budoucnosti". Půl roku jste měli možnost posílat k nám do redakce své vzkazy příštím generacím nebo svému dospělému já. Všechny vzkazy neprodyšně uzavřeme do časové schránky z nerezové oceli a tu zakopeme v prostoru dětského koutku v pražské zoo. V roce 2025 bude Časová schránka ABC slavnostně vyzdvižena a vy se budete moci o svou zprávu přihlásit.

Poslední příležitost

Výprava do budoucnosti - časová schránka ABCV dnešním ABC najdete na straně 3 kupon, který vám prodavačka vstupenek u vchodu do zoologické zahrady vymění za volnou vstupenku. U brány dostanete také lístek, na nějž můžete napsat svůj vzkaz do budoucnosti. Den ABC v zoo bude probíhat od 10 do 17 hodin. Kromě zvířátek vás čeká hudba, zábavné hry i divadelní představení. Hned za branou zoo se můžete zapojit do hry Zábavná stezka. Po celé zahradě budou rozmístěna kontrolní stanoviště. U každého stanoviště musíte vyřešit nějaký úkol. Kdo všechny úkoly správně splní, dostane na stánku ABC v dětském koutku odměnu. Chcete-li využít poslední příležitosti napsat vzkaz do budoucnosti, musíte nejpozději do 13.30 hodin dorazit k dětskému koutku. Tehdy bude schránka uzavřena a ve 14 hodin slavnostně uložena do země.

Dětský koutek

Příď Noemovy archy - originální divadelní jevištěZbrusu nový dětský koutek se nachází v dolní části zoologické zahrady poblíž Vltavy. Byl otevřen teprve letos na dětský den. Jeho tvůrcem je známý český architekt a herec divadla Sklep David Vávra. Základem koutku je venkovní jeviště v podobě přídi dřevěné lodi. Paluba lodi tvoří střechu jeviště, takže se zde mohou konat představení i za deště. Do stupňovitého půlkruhového hlediště se vejde přes dvě stě diváků. Poblíž hlediště jsou dřevěné sochy zvířat, které slouží jako dětské prolézačky. Celá tato venkovní divadelní scéna představuje Noemovu archu.

Zábava

Den ABC v pražské zooV zábavném programu vystoupí i mim Michal DufekV areálu dětského koutku máte možnost se zapojit do vědomostní soutěže a odnést si odsud nějakou cenu. Na podiu se bude odehrávat představení divadelního souboru Minor střídané s hudebním vystoupením a s etudami mima Michala Dufka. V poledne pokřtí redakce ABC tři nové přírůstky pražské zoo. V průběhu zábavného programu si můžete potěžkat živého hada nebo nasednout do skutečného závodního auta na rallycross. Poblíž bude postavena i oblíbená Tyco dráha, na níž si vyzkoušíte akrobatické skoky aut na vysílačku. Vstupenka do zoo na Den ABC je v tištěné verzi na str. 3

PROGRAM

Sejdeme se v novém dětském koutku (viz mapka)10.00 První soutěže u stanu ABC, zábavná stezka 10.30 Soutěž 11.00 Vystoupení mima 11.15 Hudba 11.30 Soutěž 11.45 Vystoupení mima 12.00 Křtiny tří mláďat 12.30 Divadelní představení 13.00 Soutěž 13.15 Vystoupení mima 13.30 Hudba 14.00 Slavnostní uložení Časové schránky ABC 14.30 Divadelní představení 15.00 Soutěž 15.30 Hudba 16.00 Soutěž 17.00 Konec