Stunt GP

Sdílej
 
CO SE HRAJE Mnoho barevných autodrah s atraktivními loopingy, klopenými zatáčkami a skákacími rampami. Takový je Stunt GP. U této hry nemusíte moc přemýšlet, stačí, když pojedete a dobře se umístíte. Stunt GP je simulátor autíček na vysílačku, ale nečekejte, že se auta ve hře budou chovat jako skutečná auta na vysílačku. Hranice možností je posunuta mnohem dál.

Dráhy

Stunt GPJak už jsem uvedl, dráhy jsou velmi pestré. Vůbec celá hra je barevná a veselá. Postupně projedete 24 drah v různých státech. Jezdí se v japonském parku, v hale, na parkovišti kolem zaparkovaných velkých aut, ve městě, ale i na zcela abstraktních drahách.

Herní módy

Stunt GPStunt GP skýtá několik herních módů. V arkádě si z nabídky vyberete auto a k němu se automaticky přiřadí trať. Když zvítězíte, máte na výběr z dalších tratí. Prostě jen jezdíte a snažíte se zvítězit. To šampionát je mnohem zajímavější. Do začátku dostanete na výběr z několika aut a trošku peněz. Během jízdy se snažíte penízky rozmnožit. Ty se dají vydělat jednak dobrým umístěním v závodě a jednak akrobatickými kousky. Za peníze si před dalším závodem můžete vylepšit svůj vůz, např. koupí nového motoru, brzd či baterie s větší kapacitou. Akrobatické kousky si můžete nacvičit v jiném herním módu, kde s nikým nezávodíte. Jezdíte ve speciální u-rampě a jenom skáčete a sbíráte body. Pak zbývá už jen exhibice, ve které si bez omezení volíte trať, auto i počet protivníků a poslední (u této hry asi nejpodstatnější) mód - multiplayer, v němž mohou hrát i dva hráči ve split screenu na jednom počítači.

Skoky a body

Stunt GPV této hře jde nejen o to, dobře se umístit v závodě, ale také nasbírat co nejvíce bodů. Body dostáváte za různé akrobatické kousky. Na dráhách narazíte na řadu nájezdových rampiček, které vám umožní provádět dlouhé skoky. Zatáčky jsou prudce klopené a ke skokům přímo vybízejí. Za povedený skok či přemet jste okamžitě ohodnoceni body. Pro delší a hezčí skok můžete využít přídavného spalování. Co to znamená? Na každý závod máte samozřejmě určité množství paliva (energie v bateriích). Pro okamžité zrychlení můžete zapnout jakési turbo, které vám však rychleji odebírá energii. Tu lze doplnit po každém kole ve speciálním tunýlku. Zajetí do energetického tunýlku ovšem znamená zdržení proti soupeřům. Je tedy třeba s palivem dobře hospodařit.

Koupit?

Stunt GP je perfektní oddychová hra. Trošku mě na ní mrzí nedotažená podpora herních zařízení, protože ve hře nelze měnit nastavení ovládání a u volantu má hra zpožděné reakce. Nejlépe se proto hraje na klávesnici, což je u autíčkové hry velká škoda. Přesto je hra obrovsky zábavná. Už nepotřebujete autodráhu, pořiďte si Stunt GP.