Harry Potter

Sdílej
 

Harry PotterUž jste si zahráli s kartami Harryho Pottera? Jestliže ne, prozradíme vám dneska, jak máte začít, jak si postavit hrací balíček a kde si s ním můžete zahrát. Sběratelská karetní hra Harry Potter se prodává ve dvou baleních - v základním balení pro dva hráče a v doplňkových balíčcích. Základní balení pro dva hráče je pro začátečníka, který chce hru hrát, opravdovou nutností. Toto balení obsahuje dva hrací balíky (každý s 41 kartami), pravidla, sadu žetonů a herní podložku v českém jazyce s českou verzí pravidel. Jeden z balíčků je postavený kolem Draco Malfoye a druhý kolem Hermiony Grangerové. Oba balíčky obsahují bytosti, které vám pomohou v boji proti soupeři. Draco se kromě magie bytostí soustřeďuje také na magii očarování, která dokáže zaútočit přímo na hráče. Hermiona je zase specialistkou na magii přeměn, pomocí které dokáže držet na uzdě Drakovy bytosti a omezovat jeho magické schopnosti (ruší karty lekcí). Oba balíčky jsou velmi vyrovnané. Ostatní čaroděje (jako je třeba Harry Potter či Ron Weasley) v základním balení nenajdete. Musíte mít štěstí a narazit na ně v některém z náhodně namíchaných doplňkových balíčků.

Jak postavit balíček

Komu se hra zalíbí, může si oba startovací balíčky přestavět na jeden šedesátikartový, nebo si pořídit pár doplňkových balíčků. Pak už stačí jen najít si soupeře, který se také cítí dostatečně připraven, a utkat se v duelu plném magie a různých překvapení. Zajímavá je také hra více čarodějů. Nemusíte se soustředit pouze na jednoho z nich a za něj celou dobu hrát, ale můžete si do svého balíčku také zamíchat jiného čaroděje, vyložit ho a pak využívat jeho schopností. Stejně jako v knize vám přijdou na pomoc přátelé. A nemusí to být pouze přátelé. Můžete požádat o pomoc některého z profesorů, třeba Severuse Snapea. Harry Potter Harry Potter

TURNAJE

Všechny hráče určitě potěšíme zprávou, že na podzim letošního roku začne liga ve sběratelské karetní hře Harry Potter. Liga se postupně usídlí ve všech větších městech v České republice a bude mít za úkol sdružovat všechny potenciální čaroděje. Každý mladý kouzelník se tak bude moci zúčastnit různých turnajů a klání, které se budou pořádat po celé republice. Kromě věcných cen zde může každý získat spoustu zkušeností a ověřit si, zda svůj balíček postavil správně, nebo zda má ještě co dohánět.