Stavba hracího balíčku Harry Potter

Sdílej
 
Při stavbě hracího balíčku by se měl hráč nejdříve rozhodnout, jakou magii chce studovat. Musí se zaměřit na určitý obor. Jsou sice studenti (například Hermiona), kteří se snaží naučit vše, ale pro většinu ostatních je síla ve specializaci. Balíček by neměl obsahovat více než tři různé typy lekcí (péče o magické tvory, lektvary, proměny a očarování). Začínajícím hráčům doporučuji hrát alespoň patnáct bytostí, neboť jejich pomocí dosáhnou vítězství nejsnadněji.

Volba karet

Stavba hracího balíčku Harry PotterDalším krokem při stavbě balíčku je volba jednotlivých karet. Každý hráč si musí uvědomit, že je důležité mít v balíčku karty, které může zahrát už v prvních kolech hry. Také je však důležité opatřit si několik drahých a velmi silných karet. Nejlepší je zvolit kompromis. Hráč by měl použít největší množství karet s vyvolávací cenou 5-6, další karty s vyvolávací cenou 2-4 a jenom opravdu několik málo karet s vyvolávací cenou vyšší (tedy 7-12), neboť ty je nejtěžší zahrát. Jestliže jich bude mít v balíčku moc, budou se mu kupit v ruce a nebude je moci zahrát.

Volba čaroděje

Dalším krokem je volba čaroděje. Je důležité zamyslet se nad schopnostmi, které jednotliví čarodějové mají. Pokud je v balíčku více dražších kouzel, doporučuji Hermionu, která dokáže dostat velmi rychle na stůl spoustu lekcí. Pokud hráč sestavil strategii rychlejší - levnější karty, je lepší zvolit Harryho Pottera. Univerzálním čarodějem (hodí se téměř do každého balíčku) je trochu nečekaně Draco Malfoy. Jeho schopnost kontrolování soupeře se dá použít opravdu kdykoliv.

Počet a typ lekcí

Hráč by se také měl zamyslet nad tím, kolik karet od každého druhu má. Jestliže má v balíčku sedmnáct bytostí a jen osm karet zaměřených na lektvary, potom bude potřebovat více lekcí péče o magické tvory a jenom několik lekcí lektvarů. Také celkový počet lekcí je důležitý. Máte-li příliš mnoho karet lekcí, budete je také příliš často tahat z balíčku, což vám bude překážet v tom, abyste mohli dostat i jiné důležité karty. Jestliže máte ve svém balíčku málo lekcí, nebudete jich do ruky dostávat dostatek k tomu, abyste mohli hrát dražší karty. Stanovte si, kolik karet lekcí jakého typu potřebujete. Podle mého názoru je dobré mít celkem 27 karet lekce v balíčku. Jestliže je v balíčku hodně karet s vysokým počtem lekcí na vyvolání, je dobré zvolit více lekcí (až třicet). V případě, že většina karet v balíčku potřebuje menší počet lekcí na vyvolání, mohlo by pravděpodobně stačit 24 lekcí, nikdy ne méně!

ODLADĚNÍ HRACÍHO BALÍČKU

Když je hrací balíček hotov, je nejlepší vyzvat ke hře co nejvíce svých kamarádů a balíček vyzkoušet. Pokud jste postupovali podle tohoto návodu, nemůže být balíček úplně špatný, ale určitě v něm najdete několik drobných chyb. Zjistíte, že některé karty jsou důležitější než jiné. Některé se tam nebudou vůbec hodit. Navíc si do balíčku určitě budete chtít vložit karty pro pokročilé hráče, jako jsou karty dobrodružství, magické hůlky atd.