Myšátka

Sdílej
 

Myší drobek TouchbirdBez nějakého "ukazovátka" se u většiny moderních počítačů neobejdete. Ač bylo vynalezeno mnoho různých zařízení umožňujících pohybovat kurzorem, myška zůstala stále nepřekonána. Majitelé notebooků si ale musejí zvyknout na různé touchpady a podobné vynálezy zabudované ve svých přenosných strojích. Někteří z nich však nedají na počítačové hlodavce dopustit a nosí si je stále s sebou. Není je sice potřeba krmit, ale zabírají v tašce dost místa. Právě pro tyto "chovatele" se vyrábějí myší liliputi.

Nejmenší na světě

Teprve optický snímač umožnil výrobu minimyšiZrození maličkých myšek umožnily optické snímače. Jsou o mnoho menší než klasické kuličky, velice dobře fungují na téměř každém povrchu a kromě občasného utření "tlapek" není potřeba myšky jimi vybavené čistit. V čeledi notebookovitých myší najdeme většinou zmenšené verze "velkých" myší. My tu ale máme dvě speciality: zřejmě nejmenší myš na světě, Touchbird prodávaný firmou Fujitsu Siemens, a jednu z nejhezčích minimyšek, MouseMan Traveller od Logitechu. Přes svoji velikost (nebo spíše malinkost) má Touchbird obě tlačítka, pravé je ovšem hodně malé. A i když myška svým tvarem připomíná ořezávátko na tužky, je práce s ní celkem pohodlná, ale protože si nemůžete opřít dlaň o její hřbet, nehodí se na dlouhé brouzdání po internetu. Výhodou Touchbirdu by měla být poměrně nízká cena.

Maličká a krásná

MouseMan Traveller od LogitechuTo Traveller míří do nejvyšších kruhů. Máte-li krásný titanový notebook, bude se vám k němu tento krasavec se zády zdobenými broušenou ocelí hodit. Traveller je větší než Touchbird, a tak se o něj dá, i když ne příliš pohodlně, opřít ruka. Tlačítka jsou skryta pod pružným ocelovým plechem, takže myška vypadá, že žádná nemá. Nechybí ani scrolovací kolečko, které je ale dost ostré a trošku připomíná kolečko na krájení těsta. Možnostem Travelleru odpovídá i jeho cena, která převyšuje cenu většiny "velkých" myší.