Vlasatá vajíčka

Sdílej
 
NÁPAD Vajíčka se zelenými vlasy si jako neobvyklou velikonoční dekoraci snadno sami vyrobíte. V zahrádkářských potřebách si kupte sáček semínek řeřichy seté. A až budete jíst vajíčko naměkko, naklepejte vždy jeho vršek, odloupejte a vyberte menší lžičkou.

Vajíčka se zelenými vlasy si jako neobvyklou velikonoční dekoraci snadno sami vyrobíte. V zahrádkářských potřebách si kupte sáček semínek řeřichy seté. A až budete jíst vajíčko naměkko, naklepejte vždy jeho vršek, odloupejte a vyberte menší lžičkou.

Potřeby a pomůcky

Potřeby a pomůckyKromě prázdných skořápek si připravte tužku, nůžky, barevné papíry, lepidlo, vatu a řeřichová semínka. Dále budete potřebovat nějaký podstavec. Vajíčka můžete postavit do květináče nebo misky s osením nebo, jako je tomu na obrázku, do misky s drobnými kamínky, případně pískem. Dobře budou také držet jednotlivě umístěná do malých skleniček

Postup práce

Prázdnou a omytou skořápku podle své fantazie ozdobte. Z barevných papírů vystřihněte a nalepte oči, nos, pusu a obočí. Místo obličejů lze skořápky ozdobit i různými vzory Když jste se zdobením hotovi, připravenou vatou zaplňte téměř celý vnitřek skořápky. Pak vatu důkladně provlhčete. Vata tím trochu zmenší objem Povrch vaty srovnejte do roviny a rovnoměrně "pocukrujte" semínky řeřichy. Nešetřete jimi, ale měla by být jen v jedné vrstvě Osetá vajíčka posaďte na zvolený podstavec Postup práce Postup práce Postup práce Postup práce

A co dál?

Řeřicha je příjemná zelenina"Vlasy" vyrostou asi za tři až pět dní. Nezapomeňte však pravidelně dolévat vodu. Za pár dní začnou vlasy přerůstat a je nejvyšší čas je ostříhat. Řeřicha je příjemná zelenina s jemně kořenitou chutí a spoustou vitaminů. Hodí se třeba na chleba s máslem či lučinou nebo místo petrželky do polévky Dobrou chuť a veselé Velikonoce!

Autor

Jan a Kuba Stanzelovi