Baldurs’s Gate: Dark Alliance

Sdílej
 
PLAYSTATION

Žánr RPG her na playstationu se od písíčkového provedení značně liší. Zatímco na PC převládá prolézání podzemních kobek, na playstationu vládne tvrdou rukou Japonsko, a tudíž úplně jiný herní systém, založený na příběhu, psychologii postav a strategičtějších bojích. Nyní se však objevila hra, která japonskou nadvládu nad playstationem narušila: Baldur’s Gate: Dark Alliance. Baldurs Gate: Dark Alliance Baldurs Gate: Dark Alliance Baldurs’s Gate: Dark Alliance

PRVNÍ SOUBOJ

Pokud čekáte, že na PlayStation 2 přijde kopie oblíbené PC hry, čekáte marně. Dark Alliance přebrala od svých předchůdců pouze herní svět. Má úplně jiný příběh, a dokonce se i jinak hraje. Zatímco původní Baldury byly čistými RPGčky, kde se skupinou hrdinů chodíte světem a plníte různé úkoly, Dark Alliance připomíná spíše Diablo. Hrdinu máte jen jednoho a pouštíte se do křížku s každým, kdo se před vámi objeví. Hrdinu si můžete vybrat ze tří postav - elfské kouzelnice, lidského lukostřelce a trpasličího bojovníka. Jak procházíte boji, stoupají vám zkušenosti a učíte se nové triky a kouzla.

ROZDĚLOVÁNÍ ZKUŠENOSTÍ

Kresba Lukáš FibrichI když je Baldur’s Gate: Dark Alliance ryze akční hra a její příběh je možná až příliš přímočarý, neznamená to, že byste se měli od ní hned odvracet. Hra je totiž úžasně hratelná, postavy se rychle vyvíjejí, a především má skvostnou grafiku. Na rozdíl třeba od Diabla, kde jste prolézali stále stejné kobky, se tady prostředí často mění, takže se hned tak nezačnete nudit. Navštívíte městské katakomby, zasněžené hory, močály nebo starý hrad. Stejně různorodá jsou i komanda nepřátel či vaše možnosti útoků a kouzel. Hra je zpestřena skákáním přes padající kvádry, nebo naopak tichým plížením kolem stráží - nudit se zkrátka nebudete. A to jsem se ani nezmínil o perfektní animaci postav a nádherných světelných efektech. I když je Dark Alliance jen akční mlátička, je v tomto žánru asi tou nejdokonalejší hrou, která je na playstationu k mání.